Pompierii au salvat din calea focului o pensiune si un complex comercial, aflate in vecinatatea unei case cuprinsa de flacari, in Brosteni


Intră acum și în grupul de

 Un incendiu cauzat de un cablu electric defect a cuprins în noapte de marţi spre miercuri, gospodăria unui bărbat din oraşul Broşteni, flăcările punând în pericol o pensiune turistică şi un complex comercial aflate în apropiere.

Purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, a declarat că pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor au interveit trei autospeciale şi trei motopompe militarii Detaşamentului de pompieri Vatra Dornei, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Broşteni şi Crucea.

„La sosirea echipajelor, ardea o locuinţă şi parţial acoperişul de la o altă casă din aceeaşi gospodărie, existând pericolul de propagare a flăcărilor la trei anexe, precum şi la o pensiune turistică şi un complex comercial, aflate în imediata apropiere”, a arătat Găleată.

incendiu acoperis

El a precizat că incendiul, anunţat la ora 2:12 a fost lichidat la ora 5:52.

„Au ars acoperişul casei pe o suprafaţă de 120 de metri pătraţi, 70 de metri pătraţi din lambriul exterior, bunuri casnice şi aproximativ cinci metri pătraţi din acoperişul celeilalte locuinţe. Flăcările au degradat circa 70 de metri pătraţi din pereţii portanţi şi şase metri pătraţi de tâmplărie PVC de la pensiunea turistică”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor, potrivit lui Găleată, a fost efectul termic al curentului electric generat de un cablu electric defect.

„Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar datorită efortului depus de pompierii militari şi civili au fost salvate restul gospodăriei, pensiunea turistică (P+2) şi clădirea complexului comercial (P+1)”, a mai menţionat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.


Intră acum și în grupul de