Acasă Actualitate Primarul comunei Burla, gasit in incompatibilitate de Agentia Nationala de Integritate

Primarul comunei Burla, gasit in incompatibilitate de Agentia Nationala de Integritate


Intră acum și în grupul de

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat, luni, că primarul comunei sucevene Burla, Viorel Pintiliuc, a fost un an de zile în incompatibilitate.

Potrivit unui comunicat al ANI, primarul Pintiliuc s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 30 iunie 2012 – 09 aprilie 2013.



ANI susţine că acesta a deținut, simultan cu funcția de primar, și funcția de administrator al S.C. METALO-CHIMICE S.R.L., încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 potrivit căruia „Funcția de primar și viceprimar […] și vicepreședinte al consiliului județean este incompatibilă cu […] calitatea de funcționar public sau angajat cu contract individual de muncă, indiferent de durata acestuia; funcția de […] administrator, membru al consiliului de administrație ori cenzor […] la societățile comerciale […] precum și la instituțiile publice […] funcția de reprezentant al unității administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăților comerciale de interes local […]”.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version