Maternitatea Falticeni va functiona cu respectarea unui plan de masuri


Intră acum și în grupul de

Directorul adjunct al DSP Suceava, Odette Nicolae, a anuntat, ca de miercuri DSP a avizat repunerea in functiune a statiei de sterilizare din Maternitatea Falticeni dupa ce in urma reviziei generale rezultatele au fost favorabile luarii acestei decizii, iar calitatea apei produsa de aceasta statie este corespunzatoare.

Directorul adjunct al DSP Suceava a spus ca in aceste conditii programul operator poate fi reluat in sectia de obstetrica-ginecologie a maternitatii , insa activitatea sectiilor de neonatologie si Obstetrica-ginecologie se va rezuma doar la ceea ce este prevazut in planul de masuri prevazut pentru prevenirea unor situatii de risc epidemiologic , plan in care este precizat “foarte clar” si tipul de activitate ce corespunde nivelului I de competenta al Maternitatii Falticeni.

DSP Suceava a avizat si repunerea in functiune a celor cinci concentratoare de oxigen , dar in alte sectii decit cele cu risc cu conditia respectarii stricte a recomandarilor producatorului si distribuitorului privind intretinerea corecta din punct de vedere igienico-sanitar a acestor dispozitive medicale.

“Declaram inchis focarul de infectie nosocomiala cu bacil piocianic si vom reveni in cursul zilei de sapte martie cu alte masuri luate de Consiliul de Administratie al Spitalului Municipal Falticeni”, a spus Nicolae.

Potrivit programului de masuri stabilit de DSP Suceava, in Maternitatea Falticeni pot fi spitalizati doar nou nascutii sanatosi, nascuti la termen, sau prematuri, dar care nu au patologii asociate si pot fi asimilati nascutilor la termen.


Intră acum și în grupul de