Acasă Actualitate Lungu: Termica ne cere sa majoram urgent, din nou, pretul la transportul...

Lungu: Termica ne cere sa majoram urgent, din nou, pretul la transportul si distributia de agent termic


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava:



ion lungu (4)

„Principalul punct e aprobarea bugetului si sper ca maine sa se intample asta. Bugetul final e de 356 milioane lei. E mai mare cu 19,2% fata de anul trecut. La dezvoltare e mai mare cu 71,59%. Sunt acum 129 milioane lei. Sunt proiecte importante pe fonduri europene pe care speram sa le semnam, cu fondurile elvetiene, si sper sa executam mai mult fata de anul trecut bugetul pe investitii si sa nu ne impotmolim in licitatii.

E un buget optimist si sper ca in cele din urma sa putem executa cat mai mult si sa putem angaja mai multe persoane la executare silita. Am facut o fundamentare pentru ANFP sa putem creste incasarile primariei. Vom face tot ce putem sa prioritizam investitiile. La proiectele europene nu se misca lucrurile usor. Nici azi nu stiu ce se va finanta pe 2014-2020.

Doar daca sunt restrictii politice nu se va vota maine bugetul. Eu vreau sa cred ca maine va fi aprobat in CL.

Termica ne cere sa majoram URGENT, din nou, pretul la transportul si distributia de agent termic. Ma indoiesc ca CL va aproba un tarif mai mare. Un lucru cu care sunt de acord ar fi acoperirea unei parti din pierderile tehnice, dar dupa ce vedem un raport exact. Nu am primit un raspuns de la Guvern cu preluarea personalului de la Termica pentru a forma o societate la primarie. Noi am prins fonduri pentru o societate noua la Primarie.

Ma deranjeaza ca tot vad prin presa tot felul de somatii de la Termica sau de la Bioenergy si nu vorbesc direct cu mine managerii de acolo. Cei de la Bioenergy au primit pana acum 2,7 milioane lei de la Termica pe luna ianuarie. Vreau sa cred ca perioada critica a fost la inceputul anului si ca am scapat. Ne-a trecut glontul pe la ureche.

Avem o problema reala la primarie: e vorba despre corespondenta cu Minsterul Fondurilor Europene in legatura cu pachetele de ajutoare. Nu am dat acceptul sa vina diferenta foarte mare. Am dat pana acum la 5400 de persoane din 6000 care au dreptul. Mai e o lista suplimentara de 500 persoane. Din adresa primita de la minister se spune ca diferenta de cutii va fi repartizata in judet sau in alt judet. Sunt localitati in Suceava unde ar mai fi nevoie. E o situatie inedita pentru noi.

Sper sa o scoatem la capat, dar daca ne incarcam cu produsele astea care se pot altera si ne trezim ca se altereaza si mai trebuie sa dam cu subsemnatul.

Un amendament al consilierilor din noul PNL, si sunt de acord cu el, a fost sa amenajam trei terenuri de sport in Suceava in acest an. Am prins un milion lei.”


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version