Vezi in ce stadiu se afla lucrarile de modernizare a Aeroportului Suceava si cand vor ajunge la final


Intră acum și în grupul de

Mare parte din lucrările la noua pistă a Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava, la noul turn de control, şi la noua uzină electrică au fost executate, în prezent, pregătindu-se terenul pentru amenajarea noii platforme şi a căilor de rulare, a declarat directorul aeroportului, Ioan Măriuţa.

Potrivit acestuia, până în prezent s-au efectuat 37,11 la sută din lucrările cuprinse în proiectul de modernizare a aeroportului, fiind achitată o sumă de 39 de milioane de lei firmei de construcţii.

Directorul Aeroportului Suceava a explicat că de la 1 februarie se începe instalarea aparaturii în interiorul turnului de control care va fi finalizat în luna aprilie, iar uzina electrică a fost ridicată şi că urmează să fie conectat noul sistem de navigaţie(ILS) care va fi instalat de Romatsa începând cu luna februarie.

Totodată, a arătat Măriuţa, după ce vremea va permite, în următoarele două luni se va finaliza pista de aterizare, căile de rulare şi platforma, care va avea o suprafaţă de circa trei ori mai mare decât cea veche.

ioan mariuta 1

Directorul Aeroportului “Ştefan cel Mare” a mai menţionat că în luna aprilie va fi finalizată şi modernizarea integrală a clădirii Aerogării.

El a mai adăugat că în luna iulie vor fi efectuate lucrările la balizaj, marcaje şi semnalizări, astfel încât în 31 iulie întreaga investiţie să fie finalizată.

Aeroportul Suceava a fost închis pentru modernizare începând din 13 ianuarie 2014, lucrările fiind realizate printr-un proiect de 105 milioane de lei din fonduri europene.

Lucrările de modernizare la aeroport sunt realizate prin trei proiecte, unul finanţat de ROMATSA, care instalează aparatura de control şi trafic aerian, unul de modernizare a pistei şi a sistemului de balizaj, finanţat de Uniunea Europeană, şi un proiect de modernizare a aerogării, cu fondurile Consiliului Judeţean.

Prin proiectul cu finanţare europeană asigurat prin POS-Transporturi se modernizează pista de rulare, balizajul, se construieşte un nou turn de control şi se pregăteşte terenul în vederea amplasării sistemului de navigaţie.

Noile sisteme de navigaţie vor fi montate până în luna mai 2015, după care acestea vor fi calibrate astfel încât din august să se poată opera pe acest aeroport.


Intră acum și în grupul de