Iorgovan-In spatele improprietaririi ASR Suceava se afla rechinii padurilor


Intră acum și în grupul de

„Fiind lege organica, nu ar fi obtinut voturile necesare sa treaca de Senat”, a spus Antonie Iorgovan, care a adaugat ca va sustine in continuare ca cele 90.000 de hectare de padure sa treaca in administrarea si nu in proprietatea Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor.

El a declarat din nou ca Ordonanta emisa de Guvernul Nastase a fost emisa „intr-o situatie nefericita, si intr-un moment de sensibilitate si tensiune”, considerind ca decizia fostului Executiv a fost una emotionala. Iorgovan spune de asemenea ca fostul Guvern a cedat „tirului mai marilor bisericii”, fiind „scos cu forcepsul”, insa in realitate, in spatele acestora s-au aflat „rechinii padurilor care taie lemnul in acea zona”. Senatorul PSD mai afirma ca intreg grupul de senatori ai acestui partid se va opune in continuare improprietaririi bisericii cu cele 90.000 de hectare, avind in vedere ca in situatia in care legea va trece in forma propusa nu va mai exista un control al fondurilor rezultate din exploatarea padurilor. „Daca se dau in proprietatea Arhiepiscopiei, nimeni nu mai poate sa spuna cum sa se foloseasca acesti bani. Toate aceste conditionari, de a se stabili de dinainte unde ar urma sa se duca aceste fonduri sint neconstitutionale. Daca le dai in proprietate nu mai poti sa le faci nimic”, a spus Iorgovan.

Senatorii Aliantei DA au cerut, joi, in plenul Senatului, retrimiterea la comisiile de specialitate a Ordonantei de improprietarire a Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor motivind ca trebuiesc revizuite anexele acestui act normativ.


Intră acum și în grupul de