Cernica avertizeaza profesorii asupra implicatiilor noului Cod al Muncii


Intră acum și în grupul de

Liderul sindicatului cel mai puternic din invatamintul sucevean a declarat intr-o conferinta de presa ca in conditiile adoptarii noului Cod al Muncii, cadrele didactice nu vor mai avea siguranta locurilor de munca pe o perioada indelungata prin disparitia contractului de munca.

“In conformitate cu noul Cod al muncii dispare contractul de munca pe termen nedeterminat, iar in aceste conditii, in invatamint, cade automat situatia de titular al unitatii de invatamint. Astfel, profesorii vor sta la mina directorilor sau Consiliului Local care vor decide cine ramine si cine pleaca. Se vor face conventii, acestea pot fi intrerupte foarte rapid pentru ca nu mai sint conditionate si negociate si asa se va produce brambureala in invatamint”, a spus Cernica.

El a aratat ca prin acelasi act normativ se va creste timpul de lucru saptaminal de la 40 de ore la 60 de ore, iar directorul scolii poate sa cheme oricind , din timpul liber, cadrul didactic, ca sa desfasoare activitati suplimentare in unitate.


Intră acum și în grupul de