Doi tineri din Scheia, banuiti de furturi de peste 25.000 de lei de pe raza comunei Moara


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au identificat două persoane bănuite de comiterea unor furturi și unor tentative de furt pe raza comunei Moara, în luna ianuarie, din case aflate în construcție sau nelocuite, pagubele produse fiind de peste 25.000 de lei.

casa in constructie

În urma cercetărilor făcute, în cursul zilei de miercuri, 28 ianuarie, polițiștii suceveni i-au identificat pe Ş. Vasile de 27 ani şi M. Petru, de 18 ani, ambii din Șcheia, asupra lor având suspiciuni că au dat mai multe spargeri pe raza comunei Moara.

Potrivit IPJ Suceava, în data de 14 ianuarie, polițiștii din Moara au fost sesizați despre faptul că în perioada 10-14 ianuarie, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în casa unei femei de 29 ani care este plecată la muncă în străinătate, imobilul nefiind locuit. În urma investigațiilor efectuate, oamenii legii au constatat că din imobil nu au fost sustrase bunuri sau valori datorită sistemului de alarmă sonor care s-a activat în interior, producând un zgomot foarte puternic.

În altă zi, pe 26 ianuarie, polițiștii din Moara au fost sesizați despre un furt comis în locuința unui bărbat de 43 de ani, din localitate, în perioada 24-26 ianuarie. Cercetările efectuate au scos la iveală că hoții au pătruns în imobil prin spargerea unui geam de termopan de la bucătărie și au furat un televizor, dintr-un dormitor, iar din podul casei, un rotopercutor și o drujbă.

De asemenea, un alt furt s-a petrecut în perioada 6-27 ianuarie, în satul Moara Nică, hoții dând lovitura în două imobile aflate în aceeași curte, în proprietatea unui bărbat de 45 de ani, plecat la muncă în Italia. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că cele două uşi ale imobilelor prezentau urme de forțare, fiecare având smulse din toc belciugul lacătului cu care erau închise. Proprietarul celor două case a estimat un prejudiciu de aproximativ 20.000 lei.

Și locuința unei femei de 48 ani, din Moara, plecată în străinătate, a fost spartă de persoane necunoscute, în perioada noiembrie 2014 – 27 ianuarie 2015, însă din interior nu au fost sustrase bunuri sau valori şi nici nu au fost identificate urme de răvăşire.

Polițiștii suceveni au reușit să recupereze o parte din bunurile furate în urma celor patru infracțiuni, de la cei doi tineri şi de la persoanele la care au fost înstrăinate, acestea având o valoare de circa 5.000 lei.

Cercetările în cele două infracţiuni de furt calificat şi cele două infracţiuni de tentativă la furt calificat vor fi continuate de polițiștii din Moara, în colaborare cu polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale Suceava, pentru probarea întregii activităţi infracţionale.


Intră acum și în grupul de