Lucian Harsovschi este, de azi, noul viceprimar al Sucevei


Intră acum și în grupul de

Noul viceprimar al municipiului Suceava ales în urmă cu mai bine de două săptămâni de Consiliul Local, Lucian Harşovschi, a fost informat, luni, de către secretarul Consiliului Local Suceava, Ioan Ciutac, că poate să îşi preia funcţia, după ce s-a constatat că fostul viceprimar Gavril Vîrvara, a luat act de înlocuire.

Harşovschi urmează să preia un alt birou din cadrul Primăriei Suceava, în condiţiile în care viceprimarul înlocuit nu a predat biroul pe care l-a folosit.

Amintim că Gavril Vîrvara a fost înlocuit din funcţie în data de 16 ianuarie 2015, prin hotărâre a Consiliului Local Suceava, el fiind la acea dată în concediu.

După ce i s-a adus la cunoştinţă, telefonic, că a fost înlocuit din funcţie, Vîrvara a transmis secretarului Consiliului Local Suceava, Ioan Ciutac, că doreşte ca hotărârea de înlocuire să-i fie comunicată prin poştă.

 În aceste condiţii, secretarul CL Suceava a transmis hotărârea prin intermediul poştei, iar luni a primit confirmarea transmiterii poştale, dar fără semnătura destinatarului.

Ioan Ciutac a declarat  însă că viceprimarul înlocuit şi consilierii locali PSD au depus, luni, o plângere prealabilă la secretariatului Consiliului Local prin care contestă legalitatea hotărârii de înlocuire, ceea ce înseamnă că Vîrvara a luat act de hotărârea de înlocuire.

În contestaţie se menţionează că hotărârea de schimbare a viceprimarului PSD este nelegală întrucât a fost votată şi de consilierul local Harşovschi, care ar fi avut un interes patrimonial, pentru că a fost ales apoi viceprimar, că hotărârea a fost adoptată într-o şedinţă extraordinară şi că înlocuirea din funcţie nu a fost motivată în drept şi în fapt.

 „Această plângere va fi supusă atenţiei Consiliului local în prima şedinţă, din 26 februarie”, a spus Ciutac.

lucian harsovschi (2)

Consiliul Local Suceava a decis, în 16 ianuarie, cu 14 voturi ”pentru”, demiterea viceprimarului PSD Gavril Vârvara, în lipsa grupului consilierilor PSD, care au părăsit şedinţa.

Ulterior, singura propunere pentru locul de viceprimar vacantat a fost cea a grupului PNL, consilierul local Lucian Harşovschi, fost viceprimar în mandatul 2008-2012.

El a fost votat de toţi cei 14 consilieri locali prezenţi.

Primarul Ion Lungu a mulţumit în şedinţă viceprimarului PSD Gavril Vârvara pentru activitatea depusă, menţionând că nu e o tragedie că s-a schimbat majoritatea.

„Cred că nu e nicio tragedie că se schimbă o majoritate. Să avem maturitate, că mai avem un an de lucrat. Noua majoritate să fie una funcţională, să putem face ce am promis sucevenilor. Asta e democraţia, nu trebuie să fie o tragedie”, a afirmat Ion Lungu.

Noul viceprimar a spus că îşi propune o mai bună gestionare a lucrurilor în municipiu şi că mizează pe experienţa de viceprimar acumulată în mandatul 2008-2012.

Grupul liberal a pierdut majoritatea în Consiliul Local Suceava după ce mai mulţi consilieri locali liberali au demisionat din partid şi s-au declarat independenţi, în baza OUG 55/2014, iar trei dintre aceştia au votat, vineri, alături de liberali.

La  acea dată, primarul Ion Lungu, demisionar din PDL, a fost acuzat de liderii liberali că face jocurile PSD şi că a creat o majoritate în jurul PSD.

Grupul liberal a mai încercat în toamna anului trecut să îl destituie din funcţie pe viceprimarul PSD, dar fără succes, în condiţiile în care nu avea majoritate.


Intră acum și în grupul de