Universitatea Suceava sarbatoreste 15 ani de la infiintare


Intră acum și în grupul de

Prorectorul Universitatii “Stefan cel Mare”, prof.univ.dr. Sanda Maria Ardeleanu a declarat ca in data de 7 martie se implinesc 15 ani de cind Guvernul Romaniei a semnat hotarirea de infiintare a Universitatii sucevene si 42 de ani de invatamint superior in Suceava.


Manifestarile dedicate Zilei Universitatii “Stefan cel Mare” au debutat cu o sesiune stiintifica a studentilor suceveni, membri ai Societatii de statistica, urmata de vernisajul expozitiei de arta “Sub semnul primaverii” si de concertul de muzica de camera sustinut de formatiile Liceului de Arta din Suceava si Liceului de Arta din Iasi.


In Aula Universitatii sucevene s-a desfasurat apoi un spectacol artistic intitulat
”Martisor” la care au evoluat Ansamblul de copii si tineri “Balada Bucovinei” din Suceava , formatii de dans latino-american, dans modern , precum si Ansamblul folcloric studentesc “Arcanul” al Universitatii sucevene.


Totodata, in cursul zilei de luni au avut loc inaugurarea noului corp de cladire al Universitatii sucevene recent achizitionat de la SIF Muntenia si o sesiune stiintifica organizata de Facultatea de istorie.


Ziua Universitatii “Stefan cel Mare” din Suceava se va incheia cu un bal.


Printre participantii la aceste manifestari se numara viceprimarul Sucevei , Angela Zarojanu si subprefectul de Suceava, Alexandru Baisanu, cadru didactic universitar al institutiei academice sucevene.


Intră acum și în grupul de