Elevii suceveni de clasa a opta vor sa-si continue studiile la un liceu


Intră acum și în grupul de

Coordonatorul Centrului Judetean de Asistenta Psiho Pedagogica(CJAPP) Suceava, Maria Hancea a declarat, marti, ca sondajul a fost realizat pentru identificarea optiunilor elevilor clasei a opta din judetul Suceava, dar rezultatele acestuia sint importante si pentru liceele si scolile de arte si meserii din judet pentru a-si definitiva numarul de locuri si specializarile care vor figura in oferta scolara 2005-2006.

Hancea a spus ca sondajul privind optiunile elevilor clasei a opta a fost realizat in luna februarie in toate unitatile scolare din judet care au clase a opta, iar numarul repondentilor a fost de 9009 din cei 10 000 de elevi ai claselor a opta.

Potrivit rezultatelor sondajului, peste 5000 de repondenti au declarat ca doresc sa urmeze cursurile invatamintului liceal, iar 2012 cursurile SAM din cadrul grupurilor scolare din judetul Suceava.

Un numar de 230 de elevi au raspuns ca nu doresc sa continue studiile desi invatamintul obligatoriu este de zece ani.

“Un mare numar de elevi suceveni, 836, si-au exprimat optiunea de a urma cursurile unitatilor de invatamint profilate pe servicii, ceea ce inseamna ca elevii au inceput sa inteleaga mecanismul pietei de munca si ca serviciile vor fi in topul locurilor de munca, spre deosebire de profilele tehnice unde numai 534 de elevi au declarat ca vor opta pentru unitati de invatamint cu aceste profile”, a spus Hancea.

Ea a precizat ca numarul elevilor care au raspuns ca doresc sa urmeze cursurile Colegiului National Militar din Cimpulung Moldovenesc a scazut fata de anii precedenti, in timp ce numarul elevilor nehotariti in privinta formei de invatamint pe care o urma a ramas acelasi ca si in alti ani.

Coordonatorul CJAPP Suceava a subliniat ca specialistii acestui centru au organizat, pe parcursul a trei luni, intilniri cu majoritatea elevilor claselor a opta in cadrul proiectului “Decid pentru viitorul meu”.

CJAPP Suceava impreuna cu Inspectoratul Scolar Judetean Suceava vor organiza la sfirsitul lunii mai traditionalul Tirg al Liceelor in cadrul caruia vor fi prezentate ofertele educationale ale unitatilor liceale si scolilor de arte si meserii din judet.


Intră acum și în grupul de