Nastase solicitat sa clarifice situatia improprietaririi Arhiepiscopiei


Intră acum și în grupul de

Invitatia a fost lansata de liderul social democratilor suceveni, Gavril Mirza. Acesta a declarat marti ca nu impartaseste votul de luni din Senat prin care s-a respins Legea de aprobare a OUG 100/2004 privind improprietarirea cu 90 000 de hectare de padure a Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor si si-a exprimat increderea ca aceasta ordonanta va fi votata in varianta propusa de Guvern in Camera Deputatilor, care este camera decizionala. Totodata, Gavril Mirza a spus ca sustine in continuare ca Bisericii din Bucovina sa i se retrocedeze intreaga suprafata de 192 000 de hectare pe care o revendica. „Vreau ca initiatorul acestei Ordonante de Guvern, presedinte PSD Adrian Nastase, sa clarifice odata pentru totdeauna aceste lucruri”, a spus Mirza. Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat, la rindul sau, ca in cazul improprietaririi Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor cu 90 000 de hectare de padure oamenii politici nu se tin de cuvint. Onofrei a spus intr-o conferinta de presa ca, deocamdata, OUG 100/2004 privind improprietarirea Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor cu padure isi face efectele pina cind va fi adoptata legea de aprobare a ordonantei.

„Ce e ciudat este faptul ca PSD spune ca vrea sa dea Arhiepiscopiei intreaga suprafata revendicata de 192.000 de hectare, iar in Senat face exact invers. Or nu exista disciplina si autoritate in partid ori se confirma ceea ce am banuit noi in 2004 ca de fapt ordonanta de improprietarire a fost doar o actiune electorala fara dorinta de a o duce pina la capat”, a spus Onofrei care l-a intrebat pe senatorul PSD de Suceava, Octav Cozminca, de ce nu a votat si de ce nu si-a motivat colegii sa voteze legea de aprobare a OUG100/2004.

„Oamenii politici nu se tin de cuvint. Conjunctural promit ca vor face anumite actiuni, cind au nevoie de voturi, dar uita sa puna in aplicare aceste promisiuni cind nu mai exista presiune electorala”, a spus Onofrei.


Intră acum și în grupul de