Municipiul Suceava infiinteaz#259 pana la urm#259 Directia de evidenta a per


Intră acum și în grupul de

Lungu a spus intr-o conferinţă de presă că „la cererea imperativă” a Ministerului Administraţiei şi Internelor, a propus Consiliului Local Suceava un proiect de hotărire prin care se aprobă infiinţarea Direcţiei municipale de evidenţă informatizată a persoanei. El a arătat că MAI a precizat că această acţiune de transfer la autorităţile locale a serviciului de evidenţă a persoanei este inclus in programul de conformare şi că a decis să infiinţeze această direcţie, deşi nu sint clare mai multe aspecte, in special in legătură cu asigurarea finanţării.

„Nu vreau ca Suceava sau primarul Lungu să fie factorul de intirziere a integrării in UE”, a spus Lungu.

El a adăugat că solicită in continuare Guvernului să clarifice aspectele legate finanţarea angajaţilor şi delimitarea atribuţiilor Primăriilor.

Lungu a arătat că, la Suceava, Direcţia municipală de evidenţă a persoanei va coordona activitatea din trei oraşe şi 17 comune, reprezentind jumătate din populaţia judeţului, situaţie ce contravine legilor administraţiei publice locale şi finanţelor, care nu permit primăriilor să presteze servicii pentru alte localităţi. El a mai spus că există neclarităţi şi in privinţa preluării şi salarizării personalului.

De asemenea, Ion Lungu a arătat că din Serviciul de Evidenţă Informatizată a Persoanei, partea care generează venituri, eliberarea paşapoartelor şi inmatriculările auto, sint preluate de Prefecturi.


Intră acum și în grupul de