„Primaria Falticeni demonstreaza curaj ca se inhama la o activitate generatoare de venituri”. Vezi la ce se refera presedintele CJ Suceava, Catalin Nechifor


Intră acum și în grupul de

„Sunt foarte puţine exemple când o primărie îşi asumă proiecte generatoare de venituri”, a afirmat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, care a participat la semnarea contractului de execuţie a unui proiect, cu cofinanţare a Uniunii Europene, al Primăriei Fălticeni de înfiinţare a unei zone de agrement în zona Nada Florilor.

Potrivit şefului administraţiei judeţene sucevene, acest proiect, care repune în valoare un brand, Nada Florilor, este curajos pentru că este cu generare de venituri, ceea ce presupune că municipalitatea contribuie cu jumătate din fonduri.

„Primăria Fălticeni demonstrează curaj că se înhamă la o activitate generatoare de venituri. Acest exemplu trebuie luat mai cu curaj şi de alţii. În general, se preferă proiecte cu cofinanţare mică şi care nu presupun întotdeauna şi rezultate satisfăcătoare”, a spus Nechifor, îndemându-i astfel pe primarii din judeţ să promoveze proiecte cu finanţare europeană cu generare de venituri, şi arătând că chiar dacă, în aceste cazuri, contribuţia locală este mai mare, rezultatele sunt mai bune pentru localitate.

Nechifor consideră că acest proiect va trebui continuat şi cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului care să construiască un centru olimpic de excelenţă, în prezent la Fălticeni fiind un centru de pregătire pentru sporturile nautice.

coman si nechifor 3

O piscină acoperită, şi trei bazine de înot, cu trambulină şi tobogane, un teren de sport şi o pistă de ciclism vor fi amenajate în municipiul Fălticeni, în cadrul proiectului „Înfiinţare infrastructură de agrement Nada Florilor”, în valoare de 13,5 milioane de lei, realizat cu fonduri europene, din care contribuţia UE este de 5,73 de milioane de lei, iar cea a Guvernului de 0,48 milioane de lei, restul fondurilor fiind asigurate de la bugetul local, a declarat primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman.

Întregul proiect urmează să fie inaugurat la sfârşitul acestui an, a precizat primarul, care a menţionat că prin acest proiect se vor aduce fonduri la bugetul local, dar că se vor înfiinţa şi noi locuri de muncă.

Contractul de execuţie a fost semnat cu asocierea de firme SC Da Vinci Construct & Proiect SRL, SC Cridus Construct SRL şi SC Alternativ Energy Solution SRL.

Proiectul „Înfiinţare infrastructură de agrement Nada Florilor” este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Domeniul de intervenţie 5.2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice.


Intră acum și în grupul de