Proiectul de 7,7 milioane de lei de construire a foişoarelor de belvedere şi a Cabanei Salvamont Rarău a fost anulat


Intră acum și în grupul de

Proiectul cu finanţare europeană promovat de Consiliul Judeţean Suceava pentru înfiinţarea cinci foişoare în zone de belvedere ale judeţului, şi a unui punct Salvamont pe Masivul Rarău în valoare de 7,7 milioane de lei a fost anulat.

„Faţă de proiectul de buget afişat pe site-ul Consiliului Judeţean Suceava au intervenit modificări ca urmare a respingerii la finanţare a proiectului „Turism montan în Bucovina” declarat neeligibil din cauza situaţiei juridice a terenului pe care urmau a se construi foişoarele nr.1 şi 2 Pojorâta. Acest proiect a fost eliminat din lista proiectelor cuprinse în bugetul propriu al judeţului Suceava”, arată preşedintele CJ Suceava în expunerea de motive a proiectului de buget judeţean pentru anul 2015.

nechifor (8)

Proiectul respins avea o valoare totală de 7,736 milioane de lei, din care 137.057 lei este valoarea neeligibilă a proiectului, iar 32.893,68 lei reprezintă TVA din valoarea neeligibilă, iar contribuţia CJ Suceava reprezintă 2 la sută din valoarea eligibilă, fiind în aceste condiţii de 151.326,74 lei.

 

 

Autorităţile sucevene au arătat în susţinerea proiectului că 65,4 la sută din suprafaţa judeţului Suceava este ocupată de munţi, iar turismul montan este o oportunitate pentru practicarea de activităţi turistice pe parcursul întregului an.

 

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor,  a explicat că proiectul vizează înfiinţarea a cinci foişoare, alimentate cu energie electrică ce va fi produsă prin celule fotovoltaice, ce vor fi prevăzute cu toalete şi parcare aferentă, dar unde vor fi amenajate, la parter şi magazine pentru comercializarea produselor tradiţionale şi de artizanat.

 

Lucrările în cadrul acestui proiect trebuiau finalizate în zece luni de la semnarea contractului de execuţie, dar CJ Suceava nu a mai semnat contractul cu asocierea de firme care a câştigat licitaţia.

 

 

 

Potrivit proiectului, două foişoare de belvedere ar fi fost  amplasate în Masivul Rarău şi câte unul în Pasul Palma, Pasul Mestecăniş şi în zona Cacica, iar tot în Masivul Rarău urma să fie construit un nou post Salvamont pentru zona Rarău-Giumalău.


Intră acum și în grupul de