Primarul Catalin Coman: Falticeniul are in acest an cel mai mare buget din istoria sa. Este un buget echilibrat, axat pe investitii si dezvoltare


Intră acum și în grupul de

 

Bugetul local al municipiului Fălticeni pentru anul 2015 a fost aprobat vineri, în cadrul unei şedinţe extraordinare, şi se ridică la aproximativ 68,5 milioane de lei.

„Este cel mai mare buget din istoria Fălticeniului, o creştere de 40% faţă de anul 2014. La funcţionare, avem o creştere de 5,4% faţă de prevederile anului trecut. Creşterea spectaculoasă este la secţiunea de dezvoltare, tot ceea ce înseamnă investiţii, la care avem o creştere de 334% faţă de anul 2014. Şi mai important, am început anul fără să avem datorii către nimeni”, a declarat primarul municipiului Fălticeni, Gheorghe Cătălin Coman.

Potrivit edilului-şef fălticenean, ca pondere a cheltuielilor, investiţiile vor reprezenta în acest an 36,33% din buget (faţă de 15,24% în 2014).

catalin coman

„Investiţiile mari care vor fi derulate în acest an vizează: continuarea lucrărilor la Spitalul Municipal Fălticeni, Zona de agrement „Nada Florilor”, contribuţia locală la programele europene derulate în colaborare cu Consiliul Judeţean Suceava de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, managementul integrat al deşeurilor (proiecte la care Fălticeniul nu are datorii), reabilitarea şi modernizarea străzii Sucevei, o sumă de peste 2 milioane de lei pentru reabilitări şi modernizări în sistemul de învăţământ, asfaltări de drumuri în valoare de 3,6 milioane de lei, plus alte lucrări de amenajare urbană (peste 1 milion de lei)”, a arătat Coman.

El a mai precizat că alte priorităţi ale Primăriei Fălticeni în anul 2015 sunt legate de asigurarea fondurilor pentru: consultanţă şi expertiză pentru proiecte cu finanţare europeană (în perspectiva deschiderii noilor axe de finanţare şi atragerii de fonduri), asigurarea facilităţilor în domeniul transporturilor (amenajare parcări, trotuare, sisteme de colectare a apelor pluviale), salubrizare (inclusiv amenajarea de platforme de colectare subterane), implementarea programului de colectare selectivă, participarea la Concursul Naţional „Oraşul reciclării”, şi organizarea pe plan local a unui concurs dedicat unităţilor de învăţământ cu premii în valoare de 240.000 de lei, implementarea unui sistem de monitorizarea video a traficului rutier, premierea elevilor şi profesorilor cu rezultate deosebite la olimpiadele şi concursurile şcolare şi asigurarea burselor şcolare, finanţarea activităţilor sportive, precum şi pentru  sănătate, asistenţă socială, cultură, protecţia mediului.

Ţin să le mulţumesc celor 12 consilieri PSD pentru votul care a asigurat aprobarea proiectului de buget. Din păcate, ceilalţi consilieri au ales să se abţină sau să fie împotrivă la toate articolele proiectului de hotărâre, inclusiv la acele investiţii importante pentru oraşul nostr: spital, baza de agrement <<Nada Florilor>>, strada Sucevei, şi chiar la investiţiile din învăţământ, cu toate că unii dintre consilieri sunt profesori”, a mai menţionat primarul Gheorghe Cătălin Coman.


Intră acum și în grupul de