Furt cu prejudiciu de circa 2.000 de lei din locuinta unui batran din Humor. Vezi unde le-a lasat hotilor cheia

 

Locuinţa unui bătrân din oraşul Gura Humorului a fost călcată de hoţi, în cursul zilei de duminică.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în aceeaşi zi, în intervalul orar 10.30 – 12.30, folosind  cheia originală lăsată de victimă, un bărbat de 72 de ani, într-o cutie lângă uşa de acces, persoane necunoscute au pătruns în imobil și au sustras bijuterii şi suma de 950 lei.

“În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor şi recuperarea prejudiciului, estimat la circa 2.000 lei”, se arată în buletinul de presă al IPJ Suceava.

Sursa citată precizează că din analizele realizate la nivelul IPJ Suceava, s-a constatat faptul că din cele 1015 furturi din locuinţă comise în anul 2014, aproape 20% s-au datorat uşilor neasigurate, ferestrelor lăsate deschise, cheilor lăsate sub preş sau în alte locaţii improprii.

spargere

Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor.

“Nu lăsaţi la plecarea din locuinţă uşile sau ferestrele deschise şi asiguraţi-le cu sistemele de inchidere. Nu depozitaţi cheile de la uşi sub preşuri, în hainele lăsate în cuierul exterior, în ghivecele de flori sau în alte asemenea locaţii improprii. În cazul în care este vorbadespre case  în construcţie care se află într-o zonă izolată, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze. Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului. Nu depozitaţi bunuri în casele aflate în construcţie (mobilier, electronice, electrocasnice, etc.)”, transmit poliţiştii suceveni.