Conditii grele in care pompierii suceveni au intervenit la stingerea Bisericii din Poiana Stampei/ FOTO/VIDEO

Pompierii militari suceveni din subunităţile din Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc, împreună cu un echipaj de la Detaşamentul de Pompieri Bistriţa au intervenit cu şapte autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în comuna Poiana Stampei, la Biserica cu hramul „Sf. Arhanghel Mihail şi Gavriil”. La locul intervenţiei s-a deplasat şi Grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, informează ISU Suceava într-un comunicat.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la acoperişul bisericii, construcţie din lemn, executată între anii 1883 şi 1885 şi în interiorul acesteia, în zona altarului şi al catapetesmei, existând pericolul de propagare la construcţiile din imediata apropiere.

Acoperişul a ars în totalitate, pe o suprafaţă de aproximativ 600 de metri pătraţi. Flăcările au mai distrus bunuri din interior şi catapeteasma bisericii. Pereţii construcţiei şi izolaţia din polistiren au fost, de asemenea, afectate de flăcări.

Pompierii militari au localizat flăcările şi, împreună cu cetăţeni voluntari, au evacuat o parte din bunurile din biserică (strane, prapuri, diferite obiecte bisericeşti, icoane şi altele).

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii militari lucrau şi miercuri seara  pentru îndepărtarea elementelor de construcţie afectate de incendiu şi lichidarea ultimelor focare.