Licitaţia pentru modernizarea DN 18 între Iacobeni şi Moisei amânată cu două săptămâni

Licitaţia pentru modernizarea DN 18 de la Iacobeni la Moisei în judeţul Maramureş, pe o distanţă circa 90 kilometri a fost amânată cu două săptămâni.

Iniţial, licitaţia trebuia să fie organizată în 18 februarie, dar Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, a decis prelungirea termenului de depunere a ofertelor până în data de 3 martie, urmând ca ofertele să fie deschise în 4 martie la ora 10.

Amânarea licitaţiei a fost determinată de faptul că mai mulţi dintre competitori au cerut prelungirea termenului întrucât nu au putut viziona zona unde ar urma să lucreze din cauza zăpezii.

drum baia3

CNADNR modernizează un tronson de circa 90 kilometri al DN 18, între Moisei (Maramureş) şi Iacobeni (Suceava), contractul de până la 113 milioane euro, cu TVA, vizând remedierea lucrărilor realizate de foştii constructori şi finalizarea celor rămase.

 

Contractul este împărţit în patru loturi, respectiv Moisei – Borşa (24,6 kilometri), Borsa – Sesuri (24,6 kilometri), Sesuri – Cârlibaba (18,5 kilometri) şi Cârlibaba – Iacobeni (20,6 kilometri), cu o valoare totală estimată la 355,5 milioane lei, fără TVA.

CNADNR are posibilitatea achiziţiei ulterioare a unor lucrări similare de 52,5 milioane lei, astfel încât valoarea totală a proiectului poate ajunge la 408,1 milioane lei, fără TVA.

 

DN 18 a intrat într-un program de modernizare cu finanţarea asigurată prin BEI în anul 2011, iar pe tronsonul Moisei – Iacobeni, de 89 de kilometri, lucrările au fost atribuite companiei Shapir Structures, din Israel, şi aveau ca termen de finalizare data de 31 august 2013.

 

Contractul cu Shapir, în valoare de 81 de milioane euro, a fost însă reziliat în mai 2014, pentru că nu s-au executat lucrările, iar fostul ministru al Transporturilor Dan Sova anunţa că până la stabilirea altei firme care să lucreze la acest proiect de modernizare drumul va fi reparat cu mijloace proprii ale CNANDR.