Incendiu la o gospodarie din Mitocu Dragomirnei din cauza cosului de fum


Intră acum și în grupul de

Un puternic incendiu a izbucnit în noaptea de luni spre marți, la gospodăria unui bărbat din comuna Mitocu Dragomirnei, fiind afectate și două case învecinate.

Incendiu bogdaneasa falcari ISU pompieri

Potrivit purtătorului de cuvânt ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, pentru stingerea incendiului s-au deplasat patru autospeciale de pompieri, în momentul sosirii echipajelor fiind cuprinse violent de flăcări casa de locuit şi anexele gospodăreşti. De asemenea, în pericol se aflau și alte două proprietăţi învecinate. Mai mult, Găleată a susținut că incendiul a fost observat şi anunţat cu întârziere.

În urma incendiului, au ars acoperişul şi planşeul casei pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, anexele gospodăreşti pe o suprafaţă totală de 50 de metri pătraţi, mobilier, aparatură electronică şi electrocasnică, bunuri de uz casnic, circa patru metri cubi lemn de foc şi 14 metri cubi lemn pentru construcţii.

Totodată, flăcările au degradat şi izolaţia termică la două case învecinate, pe suprafeţe de aproximativ 20 de metri pătraţi şi, respectiv, 45 de metri pătraţi. La ultima locaţie au mai fost afectate şi trei geamuri termopan.

După aproximativ patru ore și jumătate incendiul a fost lichidat, fiind salvate cele două gospodării învecinate.

Pompierii au dat drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului efectul termic produs de coşul de evacuare a fumului, neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile.

 


Intră acum și în grupul de