Gospodarie din Moldovita, distrusa de un incendiu puternic provocat de conductor electric defect


Intră acum și în grupul de

Un puternic incendiu a afectat gospodăria unui bărbat din comuna Moldoviţa, în noaptea de duminică spre luni, la fața locului intervenind cinci autospeciale de pompieri.

Incendiu bogdaneasa falcari ISU pompieri4

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, a informat că la sosirea echipajelor din Câmpulung Moldovenesc, Moldoviţa şi Vatra Moldoviţei ardeau o parte din anexele gospodăreşti şi acoperişul casei, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi la alte construcţii din gospodărie.

În urma incendiului s-au făcut scrum acoperişul şi podul casei de locuit pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, un atelier de tâmplărie pe 24 de metri pătraţi, adăpostul de animale pe 36 de metri pătraţi, două magazii din lemn pe 54 de metri pătraţi, acoperişul şi podul bucătăriei de vară pe 32 de metri pătraţi, circa 10 metri cubi cherestea şi şapte tone de cereale.

De asemenea, flăcările au degradat utilaje şi unelte de tâmplărie, unelte gospodăreşti, învelitoarea din azbociment a bucătăriei de vară şi învelitoarea casei de locuit, din tablă tip ţiglă.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ cinci ore, cauza probabilă fiind efectul termic al curentului electric produs de un conductor electric defect.

Găleată a precizat că nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii au salvat restul casei de locuit şi alte anexe ale gospodăriei.


Intră acum și în grupul de