Pompierii au intervenit, intr-o singura zi, la opt incendii de vegetatie uscata. Peste 18 hectare de teren au fost afectate


Intră acum și în grupul de

Într-o singură  zi, peste 18 hectare de vegetație uscată au fost cuprinse de flăcări, pompierii intervenind în opt cazuri de incendii de vegetație.

incendiere vegetatie uscata

Pompierii au fost solicitați să intervină marți, 10 martie, în intervalul orar 13:32 – 19:43, pentru localizarea şi lichidarea a opt incendii de vegetaţie uscată.

Potrivit purtătorului de cuvânt ISU Suceava, plt.adj. alin Găleată, terenurile cuprinse de flăcări au fost de pe raza localităţilor Pădureni (Siret), Pocoleni (Rădăşeni), Siret, Muşeniţa, Dumbrăveni, Suceava (str. Mitocelului), Fălticeni (Str. Plt. Ghiniţă) şi Dumbrăveni.

În urma incendiilor de vegetație au ars, în total, peste 18 hectare, iar pentru stingerea focarelor pompierii militari au intervenit cu nouă autospeciale şi 50 de subofiţeri.

„De la debutul lunii martie a.c., în doar 10 zile, s-au înregistrat 12 astfel de incendii, care au afectat vegetaţia uscată de pe o suprafaţă de peste 30 de hectare”, a susținut Găleată.

Acesta a mai arătat că statisticile referitoare la incendii din ultimii ani arată că în judeţul Suceava se produce un număr ridicat de incendii la gospodăriile populaţiei, având drept cauză focul deschis efectuat pentru curăţenia de primăvară sau toamnă prin distrugerea resturilor menajere sau furajere din grădini şi curţi.

În aceleaşi perioade se înregistrează cel mai mare număr de arderi necontrolate ca urmare a acţiunilor de igienizare a terenurilor agricole de vegetaţia uscată.

„Cazuistica incendiilor arată că, de cele mai multe ori, cetăţenii au efectuat arderea miriştilor, resturilor menajere ori a vegetaţiei uscate pe timp de vânt ori amplasând grămezile ce urmau a fi distruse prin ardere în apropierea şurilor, adăposturilor de animale, furajelor sau pădurilor, ceea ce a condus la propagarea rapidă a focului la gospodării şi anexele acestora, precum şi la fondul forestier, arderile producând pagube mari şi, din nefericire, chiar şi pierderi de vieţi omeneşti”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. alin Găleată.

 


Intră acum și în grupul de