Prietenii de pahar i-au dat cu sticla de bere in fata, dupa care au tabarat cu cutitele. Agresorii au fost trimisi in judecata


Intră acum și în grupul de

Doi bărbați care s-au năpustit asupra unui prieten de pahar cu cuțitele după ce i-au aruncat drept în față o sticlă cu bere, au fost trimiși în judecată, în stare de arest preventiv.

alcool

Procurorii suceveni i-au trimis în judecată pe Ungureanu Cristian pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor calificat și pe Roibu Ioan Constantin pentru tentativă la infracţiunea de omor.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, la data de 10 februarie, în jurul orei 21.00, B.G., din Dolhasca s-a deplasat la un bar din localitatea Siliştea Nouă, iar după două ore s-a întâlnit și cu cei doi inculpați.

Întrucât atmosfera era una relaxantă, cei trei au comandat de la bar o navetă cu bere. După aceea, între B.G. şi Roibu Constantin s-a iscat o ceartă, împrejurare în care inculpatul a aruncat în direcţia victimei o sticlă cu bere, lovindu-o în plină figură, iar acesta s-a prăbuşit la sol suferind leziuni şi sângerări abundente.

Lucrurile s-au precipitat, au luat o turnură neaşteptată, iar cei doi inculpaţi, înarmaţi cu cuţite au tăbărât practic pe victimă aplicându-i lovituri de cuţit în zone vitale ale corpului.

Din spusele victimei, iniţiatorul celui de-al doilea atac a fost Ungureanu, care i-a aplicat o lovitură de cuţit la nivelul hemitoracelui stâng, iar celelalte lovituri au fost aplicate de Roibu în zona latero-cervicală stângă, în regiunea temporală dreapta şi la nivelul mâinii drepte.

Victima a ajuns în stare gravă la Spitalul Municipal Fălticeni unde medicii i-au pus diagnosticul „plăgi tăiate multiple, şoc hemoragic, agresiune”.

De asemenea, raportul medico-legal din 24 februarie a arătat că bărbatul a suferit cinci plăgi tăiate-înţepate epicranian, cervical, torace posterior, mâna dreaptă şi hemopneumotorax stâng, leziuni ce au putut fi produse prin loviri repetate cu corpuri înţepător-tăietoare şi care au necesitat pentru vindecare un număr de 27-30 de zile de îngrijiri medicale.

Conform medicilor legişti, intervenţia operatorie a fost necesară şi obligatorie (pleurotomie stângă cu drenaj aspirativ) pentru salvarea vieţii victimei care a fost pusă în primejdie.

Procurorii suceveni au precizat faptul că imediat după comiterea agresiunii cei doi inculpaţi s-au sustras urmăririi penale, au preferat să părăsească domiciliile şi să nu se prezinte în faţa anchetatorilor pentru declaraţii şi lămuriri cu privire la incidentul în care au fost implicaţi.

Astfel, au fost emise citaţii şi mandate de aducere pe numele celor doi, iar la data de 13 februarie 2015 procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au propus arestarea preventivă, în lipsă a acestora.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava a admis propunerea Parchetului şi a dispus arestarea preventivă, în lipsă, pe o perioadă de 30 de zile începând cu data încarcerării.

După aceea, la data de 15 februarie 2015, a fost confirmat mandatul de arestare preventivă emis faţă de inculpatul Ungureanu Cristian, măsura expirând astfel la data de 16 martie.

De asemenea, la data de 27 februarie 2015 a fost confirmat mandatul de arestare preventivă şi faţă de Roibu Ioan Constantin, măsura preventivă luată faţă de acesta urmând să expire la data de 28 martie 2015.

Dosarul în care sunt vizați cei doi inculpați va fi soluționat de Tribunalul Suceava.

 


Intră acum și în grupul de