Individ trimis in judecata dupa ce si-a terorizat in repetate randuri fosta sotie si cei cinci copii


Intră acum și în grupul de

Un individ acuzat de săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie, abandon de familie, pentru două fapte de nerespectare a unor hotărâri judecătoreşti și amenințare, a fost trimis în judecată, în stare de libertate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

bataie

Potrivit prim-procurorului Constantin Steiciuc, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, inculpatul Mihai Gemănar, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a provocat un scandal, pe 2 august 2014, acasă la fosta sa soție, Maria – Marinela Caprian, în comuna Vama. Bărbatul și-ar fi lovit la acea dată fosta soție cu pumnii şi palmele, în zona feţei şi peste corp, în prezenţa a doi copii minori, femeia având nevoie de circa 17-18 zile de îngrijiri medicale.

Procurorii din Câmpulung Moldovenesc au mai arătat că din 15 aprilie 2014 și până în prezent inculpatul nu a achitat, cu rea credinţă, pensia de întreţinere în cuantum total de 420 lei lunar stabilită pentru cei patru copii minori, acumulând o restanţă la plată de aproximativ 3.760 lei.

Mai mult, bărbatul a încălcat restricţiile impuse de instanţa de judecată prin care îi era interzis să pătrundă în casa fostei sale soții care locuia cu cei cinci copii, să ia legătura cu aceştia şi să se apropie de ei.

Astfel, fiind din nou sub influența alcoolului, la data de 8 decembrie 2014, folosindu-se de o scară, inculpatul a urcat la etajul imobilului intrând în locuinţă prin balcon şi pod, pentru a căuta alimente, cauzând teamă şi panică copiilor minori încuiaţi într-o cameră.

Bărbatul a plecat din imobil până la sosirea polițiștilor, însă a revenit după plecarea oamenilor legii lângă geamurile casei, adresând cuvinte injurioase copiilor aflaţi înăuntru.

Aventura bărbatului a continuat și în noaptea de 26 spre 27 decembrie. Aflat tot sub influenţa băuturilor alcoolice s-a dus din nou la casa fostei soții, a bătut insistent şi zgomotos la geamuri şi uşă, ameninţând că le va sparge, va pătrunde în imobil şi o va omorî pe fosta soţie şi pe vreun bărbat aflat în casă.

Atunci când a văzut că nu i se permite accesul, bărbatul a continuat să facă scandal, proferând injurii, ameninţări cu acte de violenţă şi cu moartea până  la sosirea la faţa locului a polițiștilor din Vama. După ce a dat câteva declarații la Poliție, bărbatul s-a întors la locuința femeii, înarmat cu un topor şi cu o sticlă de plastic în care se afla un lichid inflamabil, vociferând şi ameninţând că cine va ieşi primul din locuinţă va fi omorât.

Totodată, din cauză că inculpatul lovea de mai multe ori pereţii casei, femeia a fost  nevoită să apeleze din nou la polițiștii din localitate pentru aplanarea situaţiei.

Prim-procurorul Constantin Steiciuc, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, a precizat că dosarul va fi soluționat de Judecătoria din localitate.


Intră acum și în grupul de