Noi amenzi pentru Pfeiffer. Viceprimarul Harsovschi ii ameninta si pe subcontractori cu sanctiuni


Intră acum și în grupul de

Lucrările făcute de mântuială în municipiul Suceava de Pfeiffer, firma care se ocupă de reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare, sunt taxate, săptămânal, cu amenzi de Primărie.

comandament lucrari

După ce în cursul săptămânii trecute, cei de la Pfeiffer au primit cinci amenzi, în valoare de 7.500 de lei, pentru că au lăsat mormane de pământ pe câteva străzi din Suceava, și în această săptămână, reprezentanții Primăriei au continuat să aplice sancțiuni.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat în urma comandamentului de marți dimineața, de la Primărie, că au fost aplicate încă două amenzi în valoare de 2.000 de lei fiecare pentru Pfeiffer, dar și o amendă de 1.000 de lei pentru o persoană fizică care a pus la dispoziția firmei un teren ce s-a transformat într-un șantier.

„Pot să bănuiesc că este o înțelegere, dar a avea o bucată de teren în municipiul Suceava nu înseamnă să o lași de izbeliște”, a susținut Harșovschi.

Pfeiffer a primit noi amenzi pentru un șantier abandonat în Burdujeni, dar și pentru faptul că strada Slătioarei din cartierul Obcini a fost „lăsată ca după război”, după cum a spus viceprimarul.

Totodată, Harșovschi a anunțat că și cei zece subcontractori vor fi amendați dacă vor fi descoperite nereguli.

„Ieri, printr-o adresă oficială, am solicitat lista subcontractorilor acelor societăți care lucrează în municipiul Suceava. O avem oficial, prin urmare îi vom putea amenda direct și pe ei”, a precizat Harșovschi.

El le-a dat termen constructorilor o săptămână pentru a remedia problemele din oraș, sperând ca lucrările să revină la o stare normală.

„Până marțea viitoare, au termen să refacă acolo unde sunt probleme pentru că aceste amenzi nu înseamnă doar o sumă de bani care trebuie plătită, ci înseamnă și unele măsuri care trebuie remediate. Sperăm noi ca ușor, ușor lucrările să revină la un făgaș normal”, a spus viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi.

În ședința de comandament, Harșovschi a venit cu dovezi clare în fața constructorilor arătându-le fotografii cu starea străzilor în urma lucrărilor efectuate.

comandament lucrari (1)

comandament lucrari (2)

„Noi lucrăm acum și cu fotografii, avem și filmulețe făcute, în așa fel încât să putem demonstra în instanță cum arată municipiul, dacă dumnealor spun că au dat cu mătura și nu arată așa”, a precizat Harșovschi.

 


Intră acum și în grupul de