Constantin Harasim a fost instalat în funcţia de subprefect al judeţului Suceava


Intră acum și în grupul de

La Palatul Administrativ din Suceava a avut loc luni dimineaţă ceremonia de instalare a lui Constantin Harasim în funcția de subprefect al judeţului Suceava.

Singurul parlamentar care a participat la această ședință, alături de  directori ai instituțiilor deconcentrate din județ, a fost liderul PLR Suceava, deputatul Constantin Galan.

În discursul pe care l-a rostit după depunerea jurământului, Constantin Harasim a mulțumit premierului Victor Ponta că l-a numit în funcție, dar și ”demnitarului” care l-a sprijinit în acest demers de a deveni subprefect al județului, uitându-se direct spre deputatul PLR Constantin Galan.

Harasim subprefect

Harasim și-a exprimat ”bucuria” că se întoarce în funcția pe care a părăsit-o în urmă cu un an și că revine într-un guvern care acționează în favoarea cetățeanului prin protecție socială și prin ”măsuri liberale adecvate”.

Totodată, Harasim a spus că oamenii așteaptă mai multe lucruri de la această guvernare între care noul Cod fiscal.

Constantin Harasim, care a fost numit subprefect în mai 2014 cu susținerea PNL, a fost înlocuit din funcție în 23 martie 2014 după ce PNL a ieșit de la guvernare cu Atanasă Nistor, susținut de PSD. El s-a alăturat ulterior grupării PLR din jurul lui Călin Popescu Tăriceanu, iar săptămâna trecută Guvernul a decis înlocuirea lui Atanasă Nistor cu Harasim.

Fostul subprefect, Atanasă Nistor, nu a participat la ședința de învestire a lui Harasim.

 

………………………………………………………………………………………………………

TEXT LIVE

Câteva zeci de şefi de deconcentrate şi ziarişti aşteaptă în sala de sedinţe a CJ Suceava cea de a doua investire in functia de subprefect a lui Constantin Harasim.

Viitorul subprefect l-a salutat la intrare pe seful sau de partid, deputatul Constantin Galan, dupa care a inceput ceremonia de instalare in functie.

Constantin Harasim a depus juramantul in functia de subprefect- cu caracter temporar si a semnat cu stiloul prefectului.

Constantin Harasim:

„Cred ca oamenii inca asteapta mai multe locuri de munca si o relansare economica pe masura posibilitatilor Romaniei. Consider ca oamenii trebuie spijiniti si sa nu mai existe aceste multe actiuni judecatoresti.

Atat timp cat ma va considera Guvernul capabil, o sa imi exercit cu foarte multa competenta aceasta functie.

Tin sa multumesc Guvernului pentru faptul ca m-a numit in acest post. Imi exprim bucuria ca ma intorc intr-un colectiv pe care il apreciez. Fac o remarca si asupra parcursului acestei perioade si faptul ca increderea oamenilor in institutia noastra si asteptarile lor au fost in parte realizate printr-o protectie sociala mai bine aplicata.

Florin Sinescu, prefectul Sucevei:

„A fost un an greu si ii multumesc dlui Atanasa Nistor pentru eforturile sale. Am mai colaborat cu Harasim din 2012. Am dorit ca impreuna cu colegiul prefectural sa realizam ce e prevazut in programul de guvernare.”

Sedinta de investire a durat 10 minute.

Instalarea noului subprefect de Suceava, Constantin Harasim, trebuia să aibă loc vineri, însă a fost amânată din motive obiective.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, instalarea domnului Constantin Harasim în funcția de subprefect al județului Suceava, programată pentru vineri la ora 12.00, a fost amânată pentru luni, ora 10.00, sala Bucovina din Palatul Administrativ.

 

 


Intră acum și în grupul de