Aproximativ 700 de șoferi au fost testați în weekend cu etilotestul


Intră acum și în grupul de

Polițiștii rutieri suceveni au desfășurat în weekend o acțiune de prevenire şi combatere a evenimentelor rutiere pe fondul consumului de alcool, pe drumurile județului. Cu această ocazie, în zilele de 28 și 29 martie, aproximativ 700 de șoferi au fost testați cu aparatul etilotest și s-au constatat diverse infracțiuni rutiere, aplicându-se amenzi în valoare de peste 33.000 lei.

SEF POLITIE - ALCOOLTEST

„Serviciul Rutier Suceava, împreună cu formaţiunile de profil din teritoriu sprijiniţi de poliţiştii de siguranţă publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră, inclusiv din cadrul secţiilor de poliţie rurală, au organizat şi desfăşurat acţiuni în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic, depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule  pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare”, a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, subcomisarul Ionuț Epureanu.

Potrivit lui Epureanu, polițiștii au constatat 13 infracţiuni rutiere şi au aplicat 200 de sancţiuni contravenționale în valoare de 33.481 lei. De asemenea, au mai fost reținute 11 permise de conducere, dintre care cinci pentru alcoolemie, iar șase pentru alte abateri și au fost retrase șase certificate de înmatriculare.

În total, în cadrul acţiunii au fost testaţi cu etilotestul 683 de conducători auto.


Intră acum și în grupul de