Acasă Actualitate Judeţul Suceava încheie un protocol de colaborare cu provincia belgiană Luxemburg

Judeţul Suceava încheie un protocol de colaborare cu provincia belgiană Luxemburg


Intră acum și în grupul de

Judeţul Suceava va încheia, în data de 7 aprilie, un protocol de colaborare cu provincia belgiană Luxemburg, fiind a zecea regiune din lume cu care Consiliul Judeţean Suceava are relaţii de colaborare.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că discuţiile în vederea realizării acestei cooperări între Suceava şi Luxemburg au început în urmă cu mai mult de un an şi urmează să se concretizeze săptămâna viitoare.



Astfel, o delegaţie condusă de guvernatorul regiunii belgiene Luxemburg, Bernard Caprasse, va face o vizită în perioada 6-10 aprilie, urmând ca în 7 aprilie să fie semnat protocolul de colaborare.

Provinicia Luxemburg este situată în sud-estul țării și se învecinează cu Marele Ducat de Luxemburg, regiunea franceză Lorena și provinciile belgiene Namur și Liège. Capitala sa este orașul Arlon, situat în sud-estul provinciei.

Luxembourg_province.svg

 

Provincia ocupă o suprafață de 4.443 km², fiind cea mai întinsă provincie belgiană. Cu o populație de aproximativ un sfert de milion de locuitori este însă cea mai puțin populată provincie. Provincia ocupă două regiuni geografice din Valonia: Ardeni în nord și Gaume în sud.

 

Provincia a fost separată din Marele Ducat de Luxemburg în 1839, după Revoluția belgiană, în urma divizării Regatului Unit al Țărilor de Jos. Majoritatea populației este francofonă, dar de-a lungul frontierei luxemburgheze o parte din populație este vorbitoare de luxemburgheză. Datorită istoriei comune, stema provinciei este similară cu stema Marelui Ducat de Luxemburg.

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version