Aeroportul Suceava nu va fi funcţional nici la 1 august, susţine liderul consilierilor judeţeni PNL


Intră acum și în grupul de

Liderul grupului PNL din Consiliul Judeţean Suceava, Vasile Ilie, a declarat, marţi seara, în emisiunea Ora de politică de la televiziunea regională Intermedia TV că situaţia lucrărilor de la Aeroportul Suceava este „proastă” şi că nu crede că a patra amânare a termenului de punere în funcţiune, de la 1 august, va fi respectată.

Ilie a spus că Aeroportul Suceava este un proiect important pentru care proiectul şi finanţarea au fost asigurate de administrarea Gheorghe Flutur şi că preşedintele actual al CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a avut doar să pună în aplicare acest proiect.

Vasile Ilie OdP (1)

El a arătat că în ianuarie 2014, Cătălin Nechifor anunţa că aeroportul urma să fie funcţional în octombrie 2014 şi că pentru ca acest termen să fie respectat a fost oprit traficul de pe aeroport în condiţiile în care în proiectul iniţial, în care termenul de finalizare era februarie 2015, se lucra sub zbor.

„S-a închis aeroportul ca să se termine mai repede, dar până la urmă s-au lungit termenele. S-a amânat acum până la 1 august”, a spus Ilie.

El a declarat că a vizitat şantierul aeroportului şi că nici la 1 august nu va fi respectat termenul pentru că utilajele care lucrează sunt puţine, se lucrează într-un singur schimb pentru că decontarea lucrărilor se face greoi de la Guvern din cauza birocraţiei.

„Şansele ca Aeroportul să fie deschis la 1 august sunt nule”, a spus Ilie.

El a arătat că nu există o dată certă pentru punerea în funcţiune a acestei investiţii.

Vasile Ilie a subliniat că din acest motiv subiectul modernizării Aeroportului Suceava este pe lista de proiecte ce vor fi dezbătute în şedinţa extraordinară de joi a CJ Suceava.

„Vrem să repunem judeţul Suceava pe harta turistică a României şi a Europei”, a mai spus Ilie.

El consideră că trebuie acţionat astfel încât acest proiect să fie finalizat cât mai curând şi că trebuie găsite soluţiile.


Intră acum și în grupul de