Lungu: Vineri, vom relua proiectul de infiintare a unei noi societati de termoficare


Intră acum și în grupul de

ion lungu (7)

Conferinta de presa

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava:

„Vineri, vom avea o sedinta extraordinara si reluam proiectul de infiintare a unei noi societati de transport si distributie. E bine sa avem societatea pregatita si sa mergem la licitatie si sa putem vedea cine se prezinta pe 16 aprilie la licitatie. E corect sa o facem si sa am succes sa fie votata.

Am un proiect de HCL ca sa ne mandateze pentru a negocia doua instalatii importante, conductele dintre CET si Caf-urile de langa AMBRO, vreo 2 km, si o statie de pompe. Ne exprimam intentia sa cumparam aceste obiecte de la TERMICA. E drept ca Termica are ca unic asociat CL, dar asta e situatia acolo. Macar cele 155 de ha de sub TERMICA sunt ale Primarie. De-a lungul anilor, nu am vazut nici o minima intentie de a reduce costurile.

La TERMICA, tot timpul cheltuielile erau fara numar ca oricum platea Primaria. Nu se poata ca la o societate costurile cu salariile sa fie 50 % din cheltuieli.

Sunt necesare conductele si statia de care avem nevoie. Asa in Romania, Primaria isi cumpara propriile bunuri. Vom vedea ce pret vor cei de la TERMICA.

Vom achizitiona 5 autobuze noi de capacitate mica pentru transportul public de calatori. Valoarea e undeva la 1 milion de lei cu tot cu TVA.

Am finalizat toate dosarele la Legea 10.

347 dosare sunt inaintate la ANRMAP. 19 au fost respinse pentru depunere tardiva. 57% au fost respinse ca incomplete.

Maine dimineata, voi participa si eu la curatenia din municipiul Suceava. Suntem pe ultima suta de metri pentru curatenie.

Nu m-a invitat nimeni la sedinta extraordinara a CJ. Nu stiu de nici o sedinta la CJ.”

 


Intră acum și în grupul de