Ionuţ Vartic trimis în judecată de DNA pentru că ar fi anunţat controalele antifraudă. Alături de el în dosar sunt Corneliu Ciuchea, Lucica Botuşanu şi Filuţă Cerlincă

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată în stare de arest a lui Ionuţ Daniel Vartic,  inspector șef antifraudă la Direcția Regională Antifraudă Fiscală (DRAF) Suceava, pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (3 infracțiuni) şi  complicitate la delapidare şi Corneliu Ciuchea, asociat și administrator al unei societăți comerciale, pentru complicitate la infracțiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (3 infracțiuni) şi trafic de influență se arată într-un comunicat DNA.

Totodată, au fost trimişi în judecată în stare de libertate, Lucica Botuşanu,  administrator al unei societăți comerciale, pentru cumpărare de influență şi Filuţă Cerlincă administrator al unei societăți comerciale, pentru delapidare.

vartic ionut

În rechizitoriul întocmit, procurorii au stabilit că în zilele de 15 mai, 17 iunie și 5 decembrie 2014, Vartic Ionuț Daniel, în calitate de inspector șef antifraudă în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Suceava – Serviciul Control nr. 5, a transmis lui Ciuchea Corneliu, în vederea transmiterii mai departe, informații ce nu erau destinate publicității, pe care le obținuse în virtutea funcției sale, devoalând controale inopinate ce urmau să fie efectuate la diverși agenți economici de către inspectori antifraudă.

Scopul acestor divulgări a fost pe de o parte, încercarea de a proteja operatorii economici agreați de Ciuchea Corneliu, iar pe de altă parte de a obține pentru sine bunuri și foloase necuvenite.

DNA mai arată că în perioada martie – noiembrie 2014, Ciuchea Corneliu ar fi pretins și a primit de la Botușanu Lucica suma totală de 90.000 lei, în tranșe lunare de câte 10.000 lei, lăsând-o să creadă că, prin influența pe care o are asupra unui funcționar public neidentificat numit „Doctorul”, ar putea determina protejarea firmei acesteia din urmă în ceea ce privește controalele fiscale.

 

Procurorii mai susţin că în zilele de 1 şi 2 noiembrie 2014, cu ocazia desfășurării unei petreceri, Vartic Ionuț Daniel a acceptat oferta lui Cerlincă Filuță de a beneficia, în mod gratuit, de cazarea invitaților în cele 17 camere și 5 apartamente ale unui complex turistic, administrat de acesta din urmă, ajutându-l astfel în activitatea infracțională pe omul de afaceri și cauzând firmei un prejudiciu în cuantum de 3.345 lei.

 

În cauză, procurorii au dispus măsura sechestrului asigurator asupra mai multor sume de bani ce aparțin inculpaților Vartic Ionuț Daniel, Ciuchea Corneliu și Cerlincă Filuță, precizează DNA.

 

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

loading...