Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava primeşte, sâmbătă, drapelul de luptă, acordat prin decret semnat de preşedintele României

Ceremonialul militar de acordare a Drapelului de luptă Inspectoratului Judeţean de Jandarmi “Bogdan Vodă” Suceava va avea loc, sâmbătă, în zona din faţa Palatului Administrativ din Suceava.

Potrivit unui comunicat de presă al IJJ Suceava, Preşedintele României a semnat, în data de 18 februarie 2015,  decretul de acordare a Drapelului de luptă Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava.

Conform legii, Drapelul de luptă se acordă marilor unităţi şi unităţilor militare, prin decret al Preşedintelui României, la propunerea ministrului Apărării Naţionale, a ministrului Afacerilor Interne sau a directorului Serviciului Român de Informaţii.

“În contextul în care în data de 3 aprilie  Jandarmeria Română aniversează 165 de ani de când domnitorul Grigore Alexandru Ghica a semnat actul de înfiinţare a instituţiei, momentul organizării ceremonialului militar de acordare a Drapelului de luptă are o semnificaţie aparte”, se precizează în comunicatul de presă al IJJ Suceava.

 

La ceremonial vor participa subunităţi constituite din militari ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, precum şi Unitatea Specială Jandarmi Gardă de Onoare şi Protecţie Instituţională Bucureşti şi Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române.

jandarmi avansare grad

Totodată,  la ceremonialul militar au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi ai instituţiilor cu care Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava colaborează.

“Drapelul de luptă, simbol al onoarei, gloriei şi vitejiei militare, este scos din vitrina sigilată doar cu aprobarea comandantului unităţii şi numai la anumite ceremonii militare – de Ziua Naţională a României, de Ziua Drapelului, Ziua Imnului, Ziua Armatei, la depunerea jurământului militar sau la funeralii militare. Ori de câte ori este scos, Drapelul de luptă este apărat de garda drapelului, formată din 7 membri – comandantul gărzii, militarul port-drapel şi 5 însoţitori. Toţi membrii gărzii drapelului sunt înarmaţi cu muniţie de război, iar dacă integritatea Drapelului de luptă ar fi ameninţată, garda îl apără chiar cu preţul vieţii”, mai precizează IJJ Suceava.

loading...