Vântul puternic a produs deja primele pagube în judeţul Suceava


Intră acum și în grupul de

UPDATE, ora 15:24

Trei stâlpi ai reţelei aeriene de medie tensiune din zona Milişăuţi au fost rupţi, fiind afectată alimentarea unui post de transformare, iar alţi trei stâlpi au fost rupţi în Voroneţ, fiind afectată alimentarea cu energie electrică în Voroneţ şi Gura Humorului.

Avarii la reţeaua electrică, copaci rupţi şi un panou căzut pe o maşină, sunt primele pagube produse în judeţul Suceava miercuri după-amiază de vântul puternic.

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a declarat că din primele informaţii, sunt avarii la trei puncte electrice în zona Rădăuţi.

Copaci rupti

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, un caz special a fost al unui pacient care este dependent de un aparat respirator care funcţionează cu energie electrică şi care a fost sprijinit de ISU care a pus în funcţiune un generator de curent electric.

Harasim a mai arătat că au fost semnalate şi căderi de copaci, dar fără să fie afectat traficul rutier sau feroviar.

Astfel, în localitatea suceveană Molid au fost rupţi mai mulţi brazi care au căzut pe carosabil fără a bloca traficul rutier, iar în aceeaşi localitate mai mulţi copaci sunt în pericol de cădere.

Totodată, un panou din lemn a căzut pe o maşină în cartierul sucevean Burdujeni.

Prefectul a menţionat că sunt mai multe astfel de situaţii care sunt gestionate de echipele de intervenţie ale ISU Suceava sau ale distribuitorului de energie electrică.

El a precizat că avertizarea de vânt puternic este valabilă până la ora 18.30.


Intră acum și în grupul de