Prefectul Harasim a propus Guvernului data de 17 mai pentru organizarea alegerilor parțiale la Rădăuți


Intră acum și în grupul de

Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a înaintat Ministerului Afacerilor Interne, propunerea de organizare a alegerilor locale parţiale pentru Consiliul Local al municipiului Rădăuți în data de 17 mai.

“Instituția Prefectului  județului Suceava a transmis în data de 1 aprilie 2015 către Direcția Generală pentru Îndrumarea și Controlul Instituției Prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, documentația pentru aprobarea alegerilor parțiale pentru Consiliul Local al municipiului Rădăuți.

Harasim (2)

În conformitate cu prevederile art.55, alin (7) din Legea 215/2001 a administrației publice locale și cu prevederile art.9, alin (2) din Legea nr.67/2004, republicată, pentru alegerea autorităților administrației publice locale, am solicitat cu celeritate organizarea alegerilor, pentru că este o situație execepțională la Primăria Rădăuți. Noi am propus ca dată pentru organizarea alegerilor parțiale, 17 mai 2015, însă așteptăm Hotărârea de Guvern prin care se va stabili exact data și calendarul organizării și desfășurării acestor alegeri”, a declarat prefectul Sucevei, Constantin Harasim.

Mandatul primarului ales al municipiului Rădăuți, Aurel Olărean, este suspendat până la încetarea măsurii arestării preventive, iar Consiliul Local al municipiului Rădăuți a fost dizolvat prin hotărâre judecătorească definitivă.


Intră acum și în grupul de