Cristian Irimie: Colaborarea Spitalului Judeţean Suceava cu Acibadem din Turcia este un proiect foarte important


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Comisiei de sănătate din Consiliul Judeţean Suceava, medicul Cristian Irimie, consilier judeţean PNL, a declarat, joi seara, în emisiunea Ora de politică de la televiziunea regională Intermedia TV că recentul protocol de colaborare cu holdingul medical Acibadem din Turcia este un proiect foarte important pentru spitalul sucevean.

“Cu aportul lor putem creşte calitatea serviciilor pe care le oferim în Spitalul Judeţean de Urgenţă”, a spus Irimie.

Cristian Irimie OdP

El a arătat că Acibadem este un holding în domeniul medical şi că are numai în Istanbul un număr de şapte spitale, dar că aceştia au spitale în Moscova, în Olanda, în Thailanda, în Malaezia.

“Totul e nou, iar dotările sunt de ultimă generaţie”, a spus Irimie.

El a menţionat că important este că medicii turci nu tratează de sus medicii români.

“Sunt ca şi noi. Există un respect faţă de români, de poporul român. E o altă atitudine. Nu se uită de sus, ceea ce nu prea întâlneşti în Vest”, a mai spus Irimie.

El a explicat că dotările acestui holding medical sunt de ultimă generaţie, dar că şi că un robot Da Vinci pentru operaţii este folosit şi pe simulator.

„Au un etaj de simulare pentru chirurgie”, a spus medicul sucevean care a menţionat că în condiţiile în care în România sunt trei roboţi Da Vinci, doi în Bucureşti şi unul la Cluj, care, când s-au adus, s-a lucrat direct pe bolnavi, la Acibadem există un astfel de robot cu care se lucrează pe simulator pentru ca chirurgii să se obişnuiască să opereze cu acest tip de robot.

Cristian Irimie a mai arătat că Acibadem are cea de-a doua bază de recuperare acreditată FIFA din lume.

El a explicat că holdingul a fost iniţiat de fostul şef al Federaţiei Turce de Fotbal care, după ce şi-a încheiat mandatul, a investit la început într-un spital, în 1991, după care acesta s-a extins.

 


Intră acum și în grupul de