CL Suceava a adoptat înființarea unei noi societăți care să se ocupe de transportul şi distribuţia agentului termic în municipiu


Intră acum și în grupul de

Consilierii locali suceveni au votat în unanimitate proiectul privind înfiinţarea unei noi firme de transport, distribuţie și furnizare a agentului termic în Suceava, cu asociat unic municipiul Suceava.

Consiliul Local Suceava

Consiliul Local Suceava s-a întrunit vineri, 3 aprilie, într-o ședință „de îndată” şi a readus în discuţie proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea înfiinţării TRANSAGENT.

Potrivit expunerii de motive a primarului Sucevei, Ion Lungu, înființarea unei societăți comerciale în cadrul căreia municipiul Suceava să fie asociat unic este soluția optimă în condițiile în care nu se poate înființa un serviciu public care să preia angajații de la Termica.

Astfel, în urma votului acordat, consilierii locali suceveni s-au pus de acord cu înființarea unei firme care să preia responsabilitățile Termica, societate aflată în insolvență și la un pas de faliment după ce Curtea de Apel Iaşi a respins planul de reorganizare avansat de unul dintre creditori.

TRANSAGENT, noua societate a municipiului cu un capital social de 200 de lei, va fi condus de Adunarea Generală a Asociaților formată din șapte reprezentanți ai asociatului unic și va fi administrat de Consiliul de Administrație format din cinci membri.

Totodată, în cadrul ședinței „de îndată”, deliberativul local a abrobat achiziția a doi kilometri de conducte de distribuție și a unei stații de pompe de la Termica, necesare funcționării sistemului de alimentare centralizat de energie termică.

Ca urmare a acestei decizii, municipalitatea va deține întregului sistem public de termoficare. Prețul de cumpărare a bunurilor va fi supus aprobării Consiliului Local Suceava într-o ședință ulterioară. Deși bunurile aparțin societății Termica, banii obținuți din vânzarea conductelor și a stației de pompe vor merge la ACET, ca urmare a unei datorii.

 

 

 


Intră acum și în grupul de