Efectele viscolului: Au fost închise DN 2 pe porţiunea Iacobeşti-Siret şi DN 17 A între Bălcăuţi şi Dorneşti


Intră acum și în grupul de

UPDATE ora 16:30

Toate traseele închise circulaţiei din cauza viscolului au fost redeschise, a anunţat Prefectura Suceava printr-un comunicat de presă.

UPDATE, ora 15:30:

    Datorită vizibilității reduse sub trei metri și viscolului puternic, în județul Suceava se închide temporar drumul național DN2 pe tronsonul Iacobești – Siret, pentru ca drumarii să poată interveni pentru deblocarea drumului.

De asemenea se închide temporar tronsonul de drum național  DN 17 A Bălcăuți – Dornești.

SDN Suceava intervine cu următoarele utilaje care acționează pentru restabilirea circulației: 3 ATB, 2 – Unimog, 1- Caterpillar.

Se apreciază că drumurile vor fi redeschise într-un interval de 3 ore.

Circulaţia rutieră pe DN 2 în judeţul Suceava a fost închisă, vineri la ora 15, între localităţile Iacobeşti şi Siret din cauza viscolului şi a lipsei de vizibilitate, iar pe alte două tronsoane de drumuri naţionale circulaţia a fost restricţionată.

viscol

 Potrivit Prefecturii Suceava, a fost închis drumul DN2 pe portiunea Iacobesti – Siret.

„Vizibilitatea este aproape de zero, drumul fiind închis pentru a putea să se intervină”, precizează sursa citată.

Totodată, circulaţia autovehiculelor de mare tonaj a fost restricţionată pe două tronsoane în judeţul Suceava, de pe DN 17 A între Bălcăuţi şi Dorneşti şi pe DN 2 între Siret şi Grăniceşti, din cauza viscolului.

 Sunt semnalate intensificări ale vântului, care vor atinge și depăși la rafală viteze de 55…60 km/h, izolat 70 km/h, precizează sursa citată.

Administrația Națională de Meteorologie a instituit avertizare nowcasting de cod galben, vineri între orele 12.00-18.00, local în județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea și Galați.


Intră acum și în grupul de