FOTO-VIDEO Înzăpeziţi în aprilie: 211 persoane din 64 de autovehicule au rămas înzăpezite pe drumul european între Siret şi Iacobeşti


Intră acum și în grupul de

Un număr de 64 de autovehicule în care se aflau 211 persoane au rămas înzăpezite, vineri după amiaza începând cu ora 14  pe drumul european E 85 între Siret şi Iacobeşti din cauza viscolului puternic.

ISU Suceava a precizat că începând cu ora 14, pe DN 2, la ieşirea din Grăniceşti spre Siret circulaţia a fost blocată, iar de asemenea, au fost blocate şi intrările în DN 2 dinspre DN 17 A, din zona localităţilor Dorneşti şi Bălcăuţi, precum şi pe DC 39 în localitatea Calafindeşti, iar din ordin al prefectului judeţului Suceava, s-a dispus restricţionarea totală a circulaţiei pe DN2, între localităţile Siret şi Iacobeşti.

 

viscol zapada isu blocaj masini (2)

În urma acestei situaţii, un număr de 64 de autovehicule, în care se aflau 211 persoane, au fost surprinse şi au rămas blocate în sectorul de drum înzăpezit, iar deblocarea acestora s-a făcut prin formarea de coloane de maşini în grupuri mici cu antemergători şi postmergători de la Secţia de Drumuri Naţionale Suceava, ISU Suceava şi IPJ Suceava, pe un singur sens, într-o direcţie şi cealaltă a drumului european.

În timpul acestor manevre s-a creat posibilitatea executării a două misiuni ale ambulanţelor SAJ spre şi dinspre Siret, care au fost însoţite de autospecialele pompierilor militari până în zonele unde circulaţia se efectua fără probleme.

viscol zapada isu blocaj masini (3)

Circulaţia a fost reluată pe sectorul de drum blocat, în ambele sensuri, în jurul orei 18.

„Blocajele în trafic s-au produs în principal din cauza manifestării unor fenomene meteo de o  violenţă extremă, într-un timp foarte scurt, pe un spaţiu foarte restrâns, dar şi a faptului că unele autovehicule nu erau echipate cu anvelope corespunzătoare”, a precizat ISU Suceava.

Pentru deblocare au acţionat în teren 105 persoane din care 40  pompieri militari, 9 jandarmi, 18 poliţişti, 38 alte forţe de la Comitete Locale pentru Situaţii de Urgenţă, 22 Drumuri naţionale, şase Eon cu 37 de autovehicule.viscol zapada isu blocaj masini


Intră acum și în grupul de