Vicovu de Sus: Autoturisme de teren burduşite cu ţigări şi un tânăr de 17 ani prins de poliţişti şi reţinut 24 de ore pentru contrabandă Foto-Video


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră suceveni au observat, vineri, în curtea unui imobil de pe raza localităţii Vicovu de Sus un colet cu ţigări, iar într-o livadă aparţinând acestuia au fost descoperite mai multe colete cu ţigări din acelaşi lot şi două staţii de emisie recepţie.

În acest caz poliţiştii de frontieră au luat măsuri specifice de supraveghere şi cercetare a zonei, iar pe o stradă din apropiere, au identificat patru maşini suspecte a fi implicate în activitatea infracţională şi reţinând totodată o persoană.

Pe timpul acţiunii, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare fiind tras un foc de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederilor legale, deoarece bărbatul nu s-a supus somaţiilor legale prin voce.

La controlul efectuat asupra maşinilor de teren, în două dintre acestea au fost descoperite alte colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, fapt pentru care bărbatul, ţigările precum şi cele patru autoturisme au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

contrabanda tigari politie

În urma inventarierii coletelor s-au găsit 29.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, de diferite mărci, în valoare de 290.000 lei.

Bărbatului reţinut, identificat ulterior ca fiind F T. de 17 ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava, i-au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea  infracţională.

contrabanda tigari politie (1)

 

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar cele patru autoturisme de teren au fost indisponibilizare în vederea continuării cercetărilor.

Totodată F.T. a fost reţinut pentru 24 de ore urmând să fie prezentat procurorului de caz în vederea luării măsurilor legale ce se impun.


Intră acum și în grupul de