Combaterea evaziunii fiscale în Suceava: După controale la vânzarea de peşte, pâine şi legume fructe, urmează acţiunea MOV- Controale la comercianţii de miei, ouă şi vin


Intră acum și în grupul de

Poliţia Judeţeană Suceava a anunţat că până în 11 aprilie,  zilnic , la nivel judeţului, se organizează acţiuni preventiv-reactive, în sistem integrat, fiind folosite efective din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigare a criminalităţii economico – financiare, transporturi care vizează în principal verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale de comercianţii care desfăşoară activităţi de comercializare a mărfurilor, în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale.

Acţiunile au ca principal scop creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, combaterea evaziunii fiscale şi protejarea bugetului consolidat al statului, asigurarea respectării legii şi diminuarea fenomenului infracţional şi contravenţional specific perioadei premergătoare sărbătorilor Pascale, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

magazin paine

Astfel, se urmăreşte, în principal, identificarea si verificarea agenţilor economici care desfăşoară activităţi comerciale nelegale cu produse specifice perioadei.

În acest week-end au fost desfăşurate mai multe astfel de acţiuni, canalizate pe principalele segmente de activităţi economice specifice perioadei, iar în 4 aprilie a fost desfăşurată o acţiune de prevenire şi combatere a ilegalităţilor privind comercializarea de produse din peşte.

Sursa citată menţionează că au fost organizate 79 de controale fiind verificate 87 de persoane juridice şi persoane fizice autorizate să desfăşoare astfel de acte de comerţ şi au fost aplicate 33 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.607 lei şi au fost confiscate 38 de kg de peşte.

Vineri, a fost organizată o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor cu produse de panificaţie fiind desfăşurate 107 controale şi au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 18.987 lei, fiind confiscate 118 kg produse panificaţie.

Totodată, a fost organizată şi o altă acţiune de verificare şi control a agenţilor economici care comercializează legume şi fructe, fiind verificate 48 de persoane juridice şi 82 de persoane fizice autorizate.

Au fost aplicate 35 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 26.900 lei, fiind înregistrat şi un dosar de cercetare penală.

Acţiunile vor continua şi în zilele următoare fiind vizat şi comerţul cu miei, ouă, vin şi alte băuturi alcoolice, se mai arată în comunicat.


Intră acum și în grupul de