O cabană din Prisaca Dornei în care se aflau 26 de persoane a fost cuprinsă de flăcări. Vezi de la ce a pornit incendiul

În noaptea de sâmbătă spre duminică o casă de vacanţă din satul Prisaca Dornei, comuna Vama, a fost cuprinsă de flăcări, la fața locului intervenind două autospeciale de pompieri și o ambulanţă SMURD.

Incendiu bogdaneasa falcari ISU pompieri

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, în momentulm izbucnirii incendiului, în interiorul cabanei se aflau 23 de tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 20 de ani, precum şi trei adulţi, cu vârste cuprinse între 35 şi 45 de ani.

„La sosirea echipajelor, ardea acoperişul din lemn, cu învelitoare din tablă, şi peretele din jurul coşului de fum, existând pericolul de propagare la întreaga casă de vacanţă şi la anexele acesteia”, a spus Găleată.

Întrucât un tânăr în vârstă de 17 ani a suferit un traumatism la antebraţul drept, pompierii paramedici SMURD i-au acordat primul ajutor medical, după care l-au transportat la spital.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ două ore și jumătate, focul mistuind aproximativ 30 de metri pătraţi din astereala acoperişului şi 12 metri pătraţi din perete. De asemenea, s-au degradat tavanele din rigips, faţada, circa 30 metri pătraţi de tablă şi alte elemente de construcţie. Echipajele au salvat casa de vacanţă şi anexele învecinate.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de coşul de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată.

loading...