Incendii de proporții în acest weekend la o fabrică de mobilă și un gater


Intră acum și în grupul de

Două incendii de proporții au mistuit în acest weekend o fabrică de mobilă din Rădăuți și un gater din satul Holda, oraşul Broşteni.

atelier mobila incendiu (1)

Potrivit ISU Suceava, incendiul izbucnit la fabrica de producţie mobilier, din Rădăuţi, a fost anunțat vineri, 3 aprilie, la ora 15:14, la fața locului deplasându-se patru autospeciale de pompieri.

Până să ajungă pompierii, doi bărbaţi care au suferit arsuri de gradele I şi II au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale şi tratament de specialitate. Când au ajuns echipajele de pompieri, incendiul se manifesta la ciclonul de rumeguş şi la acoperişul halei, existând pericolul de propagare la întreaga clădire şi la secţia de producţie.

După aproximativ două ore incendiul a fost lichidat, pompierii salvând hala centralei termice cu instalaţiile aferente, precum şi secţia de producţie. Cu toate acestea, au ars circa patru metri cubi rumeguş, 80 de saci colectori praf şi aproximativ 100 de metri pătraţi din acoperişul clădirii, construit din lemn, cu învelitoare din azbociment. Flăcările au degradat instalaţia electrică a ciclonului, patru motoare electrice, instalaţia de exhaustare şi circa 50 de metri pătraţi de zugrăveli interioare.

„Incendiul a avut drept cauză probabilă flacăra provenită de la cazanul de încălzire defect sau neizolat corespunzător”, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată.

Cât privește cel de-al doilea incendiu, izbucnit la o hală gater în localitatea Holda, acesta a fost anunțat sâmbătă seara, la ora 19:17, la fața locului intervenind patru autospeciale şi patru motopompe pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor.

La sosirea echipajelor, pompierii au constatat că ardea acoperişul construcţiei, existând pericolul de propagare la o hală învecinată şi la alte anexe.

„Au ars aproximativ 450 de metri pătraţi din acoperişul halei şi circa 250 metri cubi de cherestea. Flăcările au degradat pereţii clădirii în proporţie de 60%. Au mai fost afectate o betonieră, un încărcător frontal, un circular, alte utilaje de prelucrare a lemnului şi un autoturism de teren”, a spus Găleată.

Incendiul a fost lichidat la ora 23:55, fără a se înregistra victime omeneşti,  pompierii salvând două hale de prelucrare, clădirea administrativă a societăţii, utilaje şi un buncăr pentru rumeguş.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul (sau scânteile) provenit din coşul de fum deteriorat”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată.

 


Intră acum și în grupul de