Țigări de aproape 400.000 lei găsite în apropierea frontierei, pe raza localităţii Straja. Polițiștii de frontieră au tras opt focuri de armă


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au tras duminică seara opt focuri de armă pentru prinderea unor contrabandiști de țigări, în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Straja.

tigari contrabanda

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan, duminică seara, în jurul orei 20.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F Brodina au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Straja, un grup de persoane care transporta mai multe colete, spre interiorul ţării.

Întrucât persoanele nu au răspuns somațiilor efectuate de polițiștii de frontieră, au fost trase opt focuri de avertisment, în plan vertical. În acel moment persoanele în cauză au abandonat coletele şi au fugit, întorcându-se pe teritoriul statului vecin.

În vederea cercetării în comun a evenimentului, polițiștii de frontieră suceveni au anunțat imediat autorităţile de frontieră ucrainene. Ulterior, în zonă au fost descoperite 38.450 de pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

„Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 385.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale”, a precizat purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan.

 


Intră acum și în grupul de