Harasim: „Cum s-au alocat bani pentru centuri la Suceava şi Rădăuţi ar trebui să se finanţeze măcar lărgirea drumurilor naţionale între Suceava şi Siret şi spre Rădăuţi”


Intră acum și în grupul de

Lărgirea DN 2 dinspre Suceava spre Siret şi DN 2 H dinspre Suceava spre Rădăuţi este obligatorie, susţine prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, care a arătat că traficul greu creşte, circulaţia este intensă, iar în câţiva ani, aceste drumuri vor fi aproape inoperabile.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat în urma şedinţei pe care a avut-o luni  cu reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere, Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică şi ai CNADNR că s-au analizat oportunităţile în vederea promovării unor investiţii de lărgire a carosabilului, pe tronsoanele de drum Suceava – Rădăuţi şi Suceava– Siret, ca urmare a blocajelor întâmpinate în trafic, din cauza fenomenelor meteorologice de la sfârşitul săptămânii trecute.

Harasim (8)

El a precizat că traficul spre Vama Siret este în creştere şi că, de asemenea, traficul spre şi dinspre platforma industrială a municipiului Rădăuţi este foarte ridicat, iar circulaţia se desfăşoară cu greutate, menţionând că în situaţii de genul de vineri, când s-a înregistrat  viscol, a fost nevoie de închiderea drumurilor pentru a se reuşi intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Harasim a explicat că dacă nu se întrevede modernizarea E 85 dinspre Roman spre Siret, măcar în zonele critice să fie lărgit carosabilul.

„E un semnal pentru Ministerul Transporturilor, către CNADNR. Să vedem cine poate să ne sprijine şi vrem să fundamentăm această propunere. Cum s-au alocat bani pentru centuri la Suceava şi Rădăuţi ar trebui să se finanţeze măcar lărgirea drumurilor naţionale între Suceava şi Siret şi spre Rădăuţi”, a spus Harasim.

El a arătat că traficul pe aceste trasee este în creştere şi că în scurt timp va deveni aproape inoperabil din cauza numărului mare de autovehicule.

În aceeaşi şedinţă s-a mai stabilit că este nevoie ca în localitatea Prisaca Dornei, pe DN 17, să fie luate măsuri suplimentare de siguranţă a traficului după ce în ultimii trei ani, într-o curbă, s-au produs trei accidente grave, din care două cu şapte morţi.


Intră acum și în grupul de