Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge şi în acest an la suceveni


Intră acum și în grupul de

Lumina Sfântă va ajunge și în acest an în județul Suceava, în seara Învierii Domnului  Iisus Hristos.

Potrivit Biroului de Informare Publică al Consiliului Judeţean Suceava, Lumina Harică de la Mormântul Sfânt  din Ierusalim va fi distribuită către biserici si mănăstiri, din fața Bisericii „Sfântul Ilie” din Fălticeni pentru zona limitrofă și zonele Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, respectiv de la Biserica „Sfântul Gheorghe” din cadrul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” pentru zona limitrofă și zonele Rădăuți și Siret.

„În funcție de programul de zbor și sosirea pe Aeroportul Internațional Otopeni, vom reveni cu precizări suplimentare”, menţionează sursa citată.

 Lumina Sfanta Falticeni 2

Până anul trecut,  Lumina Sfântă a fost adusă, cinci ani la rând, cu avionul, de la Ierusalim, pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava, de unde era preluată de preoţi şi călugări din judeţul Suceava şi judeţele limitrofe, dar şi de reprezentanţi ai Mitropoliei Cernăuţilor din Ucraina, ca apoi să fie împărţită credincioşilor la slujba de Înviere.

Întrucât aeroportul sucevean este închis ca urmare a lucrărilor de modernizare, anul trecut, delegaţia Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor a adus Lumina Sfântă cu avionul până la Bacău, de unde, „pe roţi”, cu antemergător de la Poliţie, a fost transportată până la Fălticeni, unde a fost distribuită, la biserica Sf. Ilie, preoţilor din zona Gura Humorului-Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei, şi celor din zona Siret-Rădăuţi.

Ulterior, pentru bisericile şi mănăstirile din zona limitrofă municipiului Suceava, Lumina Sfântă a fost distribuită de la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou din Suceava.


Intră acum și în grupul de