Șase tineri au fost trimiși în judecată după ce au cerut elevilor unei școli din Vatra Dornei sume cuprinse între 2 și 20 de lei și o replică de telefon


Intră acum și în grupul de

Șase tineri care au șantajat mai mulți elevi ai Grupului Şcolar „Vasile Deac” din Vatra Dornei au fost trimiși în judecată, doi dintre inculpați fiind în arest preventiv, iar ceilalți în stare de libertate.

bani act sexual minor (2)

Potrivit procurorilor dorneni, au fost trimiși în judecată pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de şantaj, în stare de arest preventiv, inculpaţii Bogdan Narcis Cornel şi Căldărariu Zabăr, iar în stare de libertate inculpații Pop Victor, Baicu Alexandru Andrei, Ilie Lucian şi Cervenca Maria Magdalena.

Faptele pentru care procurorii i-au trimis pe cei șase tineri în judecată s-au petrecut în zilele de 16 și 17 martie, după ce elevii au primit bursele.

Astfel, știind că elevii au luat bursele, în data de 16 martie, inculpaţii au amenințat cu acte de violenţă și au constrâns opt copii, pe o minoră lovind-o chiar în zona feței, obținând în total 47 de lei. De precizat este faptul că inculpații le cereau școlarilor sume infime, de la 2 la 20 de lei.

A doua zi, procedând tot prin ameninţare cu acte de violenţă şi prin lovirea cu palma în zona feţei, unul dintre inculpați a constrâns o altă minoră cu care s-a întâlnit pe strada Aleea Dornelor din municipiul Vatra Dornei să-i dea o replică de telefon mobil marca Ifone 5S.

Dosarul va fi soluționat de Judecătoriei Vatra Dornei.

 


Intră acum și în grupul de