Laboratoare medicale sucevene redeschise dupa ce s-au utilat corespunzator


Intră acum și în grupul de

Directorul adjunct al DSP Suceava, Odette Nicolae, a declarat ca cele noua laboratoare si-au reluat activitatea, dar pentru moment nu au dreptul de a face analize de biochimie, parazitologie si hematologie.

Ea a adaugat ca administratorii altor trei laboratoare, din Suceava, Radauti si Frasin, au anuntat ca vor Inceta activitatea.

Totodata, Odette Nicolae a spus ca laboratoarele care apartin spitalelor din Falticeni, Vatra Dornei, Gura Humorului si Siret, precum si spitalului de Boli Cronice din Solca, mai au termen pIna In 30 mai pentru a efectua dotarile necesare.

DSP a evitat suspendarea activitatii acestora, pe motiv ca Inchiderea lor ar fi implicat probleme de ordin social.

Inspectorii Directiei de Sanatate Publica Suceava au decis In urma cu cIteva saptamIni Inchiderea temporara a 16 laboratoare de analize medicale din judet, pentru ca nu corespundeau standardelor prevazute Intr-un ordin al Ministerului Sanatatii. Mai exact, nu realizasera investitiile cerute si nu Incheiasera contracte cu firme specializate care sa confirme daca aparatele folosite sInt calibrate, iar rezultatele analizelor corecte.


Intră acum și în grupul de