Monitorizare stricta a comertului cu carne de miel in judetul Suceava

DSVSA Suceava a stabilit deja un program de lucru pentru medicii veterinari din compartimentele de inspectie si control, medicii veterinari ai circumscriptiilor sanitar-veterinare din orasele sucevene si pentru cei din circumscriptiile zonale sa verifice modul In care sInt respectate conditiile sanitar-veterinare In toate tIrgurile de animale, pietele agroalimentare, unitatile de procesare, valorificare si alimentatie publica din judetul Suceava.

Seful Compartimentului Sanatate Publica si Siguranta Alimentelor, medicul veterinar Danut Corneanu a declarat ca pentru perioada 18 aprilie-2 mai, la nivelul DSVSA si a circumscriptiilor sanitar-veterinare din teritoriu s-a instituit un program de permanenta, inclusiv sImbata si duminica, consumatorii avInd posibilitatea sa sesizeze eventualele probleme.

Corneanu a spus ca sInt monitorizati si identificati producatorii de carne de miel, unitatile In care se sacrifica miei, dar se va verifica si daca transportul carnii de miel se efectueaza In masini autorizate sanitar-veterinar si daca marfa este Insotita de certificat sanitar-veterinar.

El a subliniat ca se va verifica si modul de depozitare si comercializare a carnii de miel si modul In care sInt marcate carcasele de miel.

„Avertizam populatia sa nu cumpere miei sau carne de miel din locuri neautorizate, IntrucIt se expun riscului „, a spus Corneanu.