Reprezentanţi din 21 de state ale UE participă la Siret, la cea de-a 40-a Adunare Generală Douzelage


Intră acum și în grupul de

În perioada 15-19 aprilie 2015, orașul Siret organizează cea de-a 40-a Adunare Generală Douzelage, la care participă circa 120 de persoane din 21 de state ale Uniunii Europene.

Primaria Siret

Potrivit Primăriei Siret, Douzelage este o asociație de orașe înfrățite, ce a fost înființată în anul 1991 în Granville, Franța. La înființare, asociația număra 12 membri, în prezent fiind 27, find acceptat doar un oraș din fiecare țară membră a UE.

„România este reprezentată de orașul Siret, care a aderat la această asociație în anul 2010. Această asociație este unică în Europa și este recomandată de instituțiile europene ca model de înfrățire între orașe”, se arată într-un comunicat al Primăriei Siret.

Activitățile de la Siret vor avea ca temă „Anul european pentru dezvoltare – 2015”, subiectul central fiind dezvoltarea durabilă la nivel local și modalitatea de implicare a cetățenilor în protejarea și conservarea valorilor locale.

Sursa citată a mai precizat că Adunarea Generala Douzelage va fi organizată pe trei secțiuni, respectiv administrație publică, educație și tineret.

În programul Adunării Generale Douzelage de la Siret sunt cuprinse vizite de studiu la mănăstirile din Bucovina și la alte obiective care constituie exemple de bună practică în domeniul dezvoltării durabile; ateliere de lucru și concursuri pentru elevi și profesori, dar și o expoziție de fotografii pe tema dezvoltării durabile.

Adrian Popoiu, primarul orașului Siret, a declarat că proiectul reprezintă o bună ocazie pentru promovarea orașului, dar și a Bucovinei.

primar SIRET, Adrian Popoiu

„Acest proiect urmărește, în primul rând, să atragă atenția asupra nevoii de a proteja resursele naturale și culturale ale Europei pentru generațiile viitoare. Orașele implicate în proiect vor fi invitate să prezinte modele de bune practici în domeniul dezvoltării durabile, urmând ca la final toate acestea să fie incluse într-un Ghid Douzelage pentru dezvoltare durabilă care va fi pus la dispoziția tuturor orașelor partenere și va fi transmis și Parlamentului European. În același timp, dorim să transmitem o imagine pozitivă a orașului nostru la nivel national și internațional. Siretul este o localitate din categoria orașelor mici si nu generează evenimente de anvergură care să-l promoveze opiniei publice. Organizarea unui eveniment internațional de mare amploare poate contribui semnificativ la transmiterea unei imagini pozitive a orașului nostru, în mediul cultural, economic, precum și în spațiul comunicațional European. Prin aceasta, dorim să promovăm România, în general, și Bucovina, în special. Delegații care vor participa la Adunarea Generală Douzelage din 2015 vor avea posibilitatea să cunoască frumusețile Bucovinei, să cunoască oamenii din Bucovina, ceea ce va contribui la îmbunătățirea imaginii României în Europa”, a spus Adrian Popoiu.

Pentru organizarea celei de-a 40-a Adunări Generale Douzelage, orașul Siret a primit o finanțare de 45.000 de euro.

 


Intră acum și în grupul de