Universitatea Suceava anunţă 44 de studii de licenţă în anul universitar 2015-2016 după reactivarea programului Geografie şi 1.100 de locuri bugetate


Intră acum și în grupul de

Rectorul Universităţii “Ştefan cel Mare”Suceava, prof.univ.dr.ing. Valentin Popa, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că Senatul Universităţii a aprobat alocarea pe domenii şi specialităţi a numărului de locuri pentru admiterea în anul universitar 2015-2016.

Popa a spus că pentru admiterea din acest an Universitatea suceveană propune 44 de programe la studii de licenţă, cu unul în plus faţă de anul trecut,  prin reactivarea programului Geografie.

deschidere an universitar

El a mai spus că pentru studiile de licenţă au fost alocate 1.100 de locuri bugetate pentru studenţii români, numărul fiind mai mare cu 50 de locuri faţă de anul trecut, alte 15 locuri bugetate sunt pentru absolvenţii de liceu moldoveni care au diplomă de Bacalaureat obţinută în România, iar 110 locuri sunt pentru absolvenţii moldoveni care au obţinut diploma de Bacalaureat în Republica Moldova, din care 45 sunt cu bursă.

Rectorul sucevean a precizat că la studiile de licenţă sunt propuse pentru admitere şi 1600 de locuri cu taxă.

El a spus că la studiile de masterat sunt propuse 37 de programe de studiu, iar numărul locurilor a crescut faţă de anul trecut fiind propuse 470 de locuri fără taxă şi 1030 de locuri cu taxă, alte 30 de locuri sunt alocate studenţilor moldoveni care au obţinut diplomă de licenţă în România sau într-un stat al Uniunii Europene, dintre acestea 12 fiind cu bursă.

Popa a arătat că, în premieră, la FSEAP va funcţiona programul de master în limba engleză intitulat „Planning of new turism products and destination management”.

Rectorul Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava a precizat că e posibil ca să nu fie activate toate programele de studii de licenţă arătând că se aşteaptă rezultatele după cele două sesiuni de admitere ce vor fi organizate în iulie şi septembrie.

El a spus că la Învăţământul la Distanţă admiterea se organizează pentru nouă  programe de studiu pentru licenţă fiind propuse 530 de locuri cu taxă.

Rectorul sucevean a mai spus că la admiterea din acest an sunt noutăţi şi în privinţa programelor de reconversie profesională, pentru persoanele care doresc să urmeze o a doua specializare, fiind propuse nouă programe noi, durata studiilor fiind de doi ani, locurile fiind cu taxă.

 


Intră acum și în grupul de